Emelt érettségi követelmény?
Ha egy egyetem felvételinél emelt érettségi követelmény van, az csak a fizetősre vonatkozik, igaz?
Tehát önfinanszírozásún nem szükséges?!
Szuper..
Nagyszerű kormányunknak hála, aki az általánost letudta, de menne olyan helyre ahol emelt kell…
érettséginkként 58k-t kell befizetni👏
Magyarország előre megy, nem hátra.
Miért a minimálbér x százaléka az ára? Miért nem lehet mondjuk egy jelképes ár?
“ Megnyugtatásul arra is gondolhatsz, hogy ha jól sikerülnek az emelt érettségik, akkor talán állami finanszírozásra is bekerülhetsz, s ezzel jóval többet spórolhatsz, mint az emelt érettségik árai”
Ja, csak utána ha nem akarok itt dolgozni hanem lelépnék nyugatra, akkor vagy ledolgozom a szemeszterek szerinti féléveket, fel kifizetem a hátramaradt tandíj összeget és utána léphetek le…
Ezért gondolkodtam önfinanszírozásban, mert akár ha jók az eredmények a 2-3-4 szemesztert már folytathatnám más országban, ahol ott is maradnék…
“ Ha ennyire utálod az országot miért nem mész ki rögtön?”
Most minek kell ez az 1bites mantra? Újabb sablont a Fidelitas nem találtak ki ?
Miből vontad le azt a téves következtetést, hogy az országot utálom?
😺
12:18
Lehet folytatni, csak célszerűbb akkor az angol nyelvű tanfolyamot választani. 😉
Fordítva ülsz a lovon. Emelt érettségit kérhetnek az egyetemek egységesen a fizetős szakokon és a költségtérítéses szakokon. Szép is lenne, ha orvosira csak az államilag támogatott képzésre kellene emelt biosz és kémia/fizika és a költségtérítéses képzésre meg elég lenne a középszint.
Az emelt érettségik árán a felháborodásodat nem értem. Amikor közoktatásban tanultál akkor ingyen megcsinálhattad volna. Magadra vess ha nem éltél ezzel a lehetőséggel. Te kihagytad az ingyenes érettségizést akkor most fizess! Halkan jegyzem meg, hogy a te érettségizésednek rengeteg költsége van amit az állam nem vállal fel (szerintem jogosan), hiszen kiléptél a közoktatásból. Javító és kérdező tanárok díja, vizsgaszervező intézmény költségei, dolgozatod nyomda és egyéb költségei és kell egy kis bevétel az OH-nak is.
talán jobban jár ez a szerencsétlen ország ha minél hamarabb otthagyod.
Ha lediplomázol akkor 20 éved van az állam felé törleszteni a külföld miatt. Viszont elég ha a külföldi munkavállalás mellett csak egy KATAs vállalkozást csinálsz itthon és fizeted az adóterheket. Papíron ekkor az országban dolgozol (jelenleg engedélyezik a több országban való munkavállalást). Természetesen számos más módja is van a törvény kijátszásának ezért ha aktuális lesz akkor kérdezz meg egy könyvelőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!