Kötelező egy emelt éretségi?
Figyelt kérdés
Ez igaz h akik idén érettségiznek kötelező egy emelt érettségi? Nem akarok egyetemre menni, inkább tanulnék ki egy szakmát vagy ilyesmi. A "Miért nem tanultál egyből szakmát" válaszokat mellőzzük!2022. okt. 3. 20:01
1/7 anonim válasza:
Nem kötelező. Egyetemi felvételihez kell most még.
2/7 anonim válasza:
Soha nem volt kötelező, és soha nem is lesz (sőt, érettségizni sem kötelező).
Az érettségi bizonyítványhoz 5 megszabott tárgyból (ebből 1 szabadon választható) kell érettségi vizsgát tenned, az mindegy, hogy milyen szinten.
3/7 anonim válasza:
Ahogy előttem is írták: aki nem tanul tovább, annak eddig sem volt kötelező emelt érettségit tennie. A továbbtanuláshoz kellett eddig, de jövőre már nem fog kelleni az sem. 2024-től meg változik az egész rendszer, de mivel nem tanulsz tovább, ez téged nem érint.
4/7 anonim válasza:
Dehogy kötelező, pláne nem ha nem akarsz egyetemre menni. Abból érettségizz ötödikként amiből szeretnél, és ennyi.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Nekem mindenki azt mondta kötelező egy emelt mivel gimibe vagyok szakma nélkül.. De jó akkor ezt tudni :)
2022. okt. 4. 14:11
6/7 anonim válasza:
Szerintem azért mondhatták ezt, mert "sima" gimiből többnyire továbbtanulnak az emberek, ahhoz pedig kötelező volt eddig egy emelt. Néhányan talán nem ismerték pontosan a szabályozást, csak annyi volt meg, hogy a gimisek emeltezni szoktak, mert kell nekik.
7/7 anonim válasza:
Ha nem mész egyetemre, akkor simán lehet a teljes érettségid középszintű. Viszont lehet, hogy később meggondolod magad, és az adott szakra elvár az egyetem egy emeltet, akkor utólag kell emeltezned, ami akkor már fizetős lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!