Mennyire nehéz a Nemes Tihamér programozói verseny ?
Januárban kezdtem el programozni (most nyolcadikos vagyok) és szeretnék majd a következő tanévben szeretnék indulni a versenyen.
Mennyit kellene készülni rá, hogy megyei (Borsod), de akár országos szinten is szép eredményt érjek el?
Soha nem hallottam róla, de rákerestem és egyszerű logikai kérdések vannak benne, amik programozói szemből elég "ismerősek", de a kérdések szempontjából ahogy látom abszolút 0 tudással, adott témák ismerete nélkül is megoldható.
Pl.: Láttam egy bináris fát Inorder Binary tree-t és lekellet rajzolni valamit, de amúgy teljesen mindegy, hogy tudod-e mi az. A feladat konkrétan leírja.
Tehát ez egy ilyen logikai feladatos cuccnak tűnik, ami programozás témájú.
Őszintén nem tudom, hgoy milyen egy 8. osztályos diák tanulási képessége, de szeritnem simán megtudod ugrani a szintet következő tanévre.
Több éves programozói tapasztalattal mondom hogy nagyon egyszerű bár nyilván ilyen szempontból teljesen irreleváns a válaszom mivel nem 8. osztályos szinten vagyok hanem egyetemen végzett emberként. Az lenne a baj ha nehéznek tűnne... ahogy az előttem hozzászóló írta teljesen logikusan kikövetkeztethető a megoldás még csak sok gyakorlás sem szükséges csak jó.logikai készséggel kell rendelkezni.
"Mennyit kellene készülni rá, hogy megyei (Borsod), de akár országos szinten is szép eredményt érjek el?"
Ez teljesen egyénfüggő hogy milyen a logikai készséged. Nyilván minél több programozással kapcsolatos önálló, gondolkodtató feladat megoldása növeli az esélyeidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!