Vajon hányan jelentkeznek egy profession-ön meghirdetett pesti junior programozói állásra?
Én tavasszal jelentkeztem egy ilyen állásra, meg is kaptam.
Annyit tudok, hogy a 4 körből 90 jutott el a 3.-ig és végül kettőnek vettek fel.
Nem jelentkezhetnek az ország bármely részéből "mindenki", hiszen van, akinek túl drága Bp, nincs megtakarított pénze, így marad a vidéki lehetőség vagy a gyári munka(konyhai kisegítő, meg társai).
De amiért junior, meg Bp, talán ne is csodálkozzunk, hogy ha 200-an jelentkeznek rá. Hiszen ez csak junior, nem pedig "senior, ilyen-olyan skillekkel".
A több száz programozó- egy részük nem helyezkedik el programozásban. De ez TALÁN csak 5-10%, de ehhez látni kellene, hogy egy egyetemről az adott évfolyamos emberkéknek merre visz a sorsuk.
Jó, hogy ha az "előnyök" egy részének is megfelelsz és persze jó benyomást kell kelteni az interjún.
Amire engem felvettek, fél évig keresték az embert.
Hívtak máshova, nem feleltem meg, azóta is látom hogy keresnek rá embert, és már a harmadik fejvadász keres meg ugyanazzal a munkával.
Amikre én interjúztattam, van hogy fél évig jelölt sincs - 5 interjúból 4x pedig az első kérdés után látom, hogy nem őt keressük.
De tudok olyan állásról is, amit több mint 2 éve hirdetnek - tudom mik a követelmények, nem hiába nem vettek fel rá embert még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!