BME építészmérnöki karon hiányozni fog az emelt matek tudás?
Nagyon sokáig bizonytalan voltam, hogy milyen irányban tanuljak tovább. Rosszul döntöttem és humán tárgyakat vettem fel 10-11-ik osztályban. Most viszont 11-ik végén már egész biztos vagyok, hogy mérnöknek menné (valószínüleg épitész-, de a villamos-, és a gépészmérnöki is érdekel) Én úgy tervezem ezt csinálni, hogy nem veszem fel a matek emeltet jövőre mert az egy időben van mint a földrajz emelt amiből nagyon jó érettségit tudnék írni. Ezért egész évben külön matek tanárhoz járnék, de ez a sulis heti 7 óra helyett max heti 2 tudna lenni. A lényeg, hogy kifejezetten úgy vennénk át az anyagot, hogy azt tudnám használni majd BME-én.
Már sok tanárommal beszéltem erről de mindenki mást gondol, szóval még itt is érdeklődnék.
Mik a vélemények? El lehet végezni egy erős középszintü tudással és megfelelő felkészültséggel az épitészmérnökit?
Ha nem is emelten érettségizel kell a fakt.
Ne a földrajzba tolj ennyi energiát, hanem a matekba.
Nem is értem miért emelt föcit akarsz, akkor inkább egy közép fizikát, ha már természettudományos érettségi kell.
Amúgy nincs akivel ezt megbeszéld? Ofő, szülő, tanár?
3.
A legjobb döntés! Sok sikert!
Régóta úgy megy az egyetemen, hogy miután beiratkozol a BME-re, az első/második oktatási héten, írsz egy matek szintfelmérőt, ha nem teljesíted legalább 50%-osra akkor fel kell venned egy úgynevezett Bevezető matek tárgyat, az segíteni fog a felzárkóztatásban.
BME mérnöki karjai olyanok, hogy bármilyen okos is vagy, ha lusta vagy és nem tanulsz akkor nem fogod elvégezni, de ha átlagos képeségű vagy és tanulsz rendesen akkor el fogod végezni. Szerintem én átlagos képességű vagyok és elvégeztem időben (7 félév alatt) a BME-t, nem tanultam halálra magámat, de azért sokat tanultam és 5-ös diplomám lett.
Valaki, aki építész szakos volt, egyszer nekem valami olyasmit mondott az első féléves építész matek kapcsán, hogy ha nem emeltezett volna, akkor elveszett volna a tárgyban.
Szóval valószínűleg nagy segítség.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!