Befejezzem az egyetemet (japán szak)?
Szia! En ot eve vegeztem japan szakon, a Karolin. Megcsinaltam az origo komplex b2-t meg a jlpt n3-at. Illetve angolbol komplex C1, szakmai komplex b2, meg nemet komplex alapfok. En se ezzel a komoly diplomaval helyezkedtem el, hanem a szakmammal. En tanar szerettem volna lenni, de kb. a masodik evben mondtak el, hogy azok nem lehetunk, mert tanari vegzettseget, meg a MA diploma sem ad, ahhoz kellett volna meg egy eves atkepzes az ELTE-n… szoval vicc az egesz. azokat sajnalom, akik most allnak felveteli elott, es bele vannak melegedbe az animekbe, meg csomo mas lenyegtelen dologba… Aztan csodalkoznak, hogy egyaltalan el tudjak e vegezni a szakot vagy ha el is vegzik kapnak e munkat a nagy forditok xd elmondom neked, az eddig Karolin vegzett kb, 1000 fobol, talan 50-100 ember, ha a nyelvvel kapcsolatosan vallal munkat.
Egy jobb szakmanak tobb ertelme van. A tobbire meg ott van a chatgpt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!