Mennyi időbe telne?

Figyelt kérdés
Egyetemre szeretnék menni, viszont az érettségim irtózatosan rossz lett, ezért javítanom kéne. Ha szeretnék matematika és fizika emelt szintűt, B2-es nyelvvizsgát, mennyi időbe telne elérni, ha jelenleg 26 éves vagyok, 2-es lett a matematika és angolom is?

2023. ápr. 8. 18:51
 1/3 anonim ***** válasza:

Képességeidtől függ és persze attól, hogy napi hány órát tudnál tanulásra szánni.

Az nem sokat mond, hogy anno kettes lett az érettségid. Az amiatt is lehetett, hogy akkoriban szartál az egészre és ha kicsit megerőltetted volna magad, akkor jobban sikerült volna. De persze amiatt is lehetett, mert nincsenek meg hozzá a képességeid. Nyilván ez utóbbi a nagyobb gond, hiszen ha valakinek nincs érzéke a matekhoz/nyelvekhez, akkor annak jóval több időre lesz szüksége mint annak, aki régen lustaság miatt vizsgázott kettesre. Mivel nem tudjuk, hogy itt melyik eset áll fenn, ezért csak annyit tudunk mondani, hogy 1-4 év között bármennyi idő kellhet a felkészüléshez.

(Azt sem írtad, hogy matek-fizika emelten hány százalék lenne a cél, ha 80% feletti akkor az is húzós, de ha azokból csak a 45% kell, akkor szerintem a nyelvvizsga lesz a nehezebb, mert az angol középszintű érettségin elért kettes eredmény az nagyon távol van egy B2-es nyelvvizsgától.)

2023. ápr. 8. 19:58
 2/3 A kérdező kommentje:

Ha villamosmérnökire szeretnék menni, ahhoz hány százalékot kéne elérnem az emeltekből? Milyen emeltekkel lehetne plusz pontot szeretni még?

Nem mondanám magam pengének, de szerintem annó ment volt a jobb jegy is, ha belehúzok.

2023. ápr. 8. 20:51
 3/3 anonim ***** válasza:

Ezek megint olyan kérdések amikre nem lehet pontos választ adni...

Jövőre nagyon megváltozik a felvételi rendszer. Még azonos szakok esetén is elég változó lesz egyetemenként, hogy mire hány pontot kaphatsz. Ezt nem 2 perc kikeresgélni a felviről és minden egyetem esetén külön-külön ki kell számolgatnod a pontodat. Ha felmész a felvi-re, akkor ott van egy olyan menüpont, hogy "Pontszámítás 2024" és azon belül ki tudod keresgélni, hogy a különböző egyetemek villamosmérnöki szakára milyen jogcímem kaphatsz majd pontokat.

Illetve az új rendszer miatt nem lehet tudni, hogy mennyire fognak változni jövőre a ponthatárok. Veheted alapul az eddigi ponthatárokat, de simán elképzelhető, hogy jövőre nagy eltérések lesznek az eddigiekhez képest, ezért erre én nem alapoznék. Törekedj arra, hogy minél jobban sikerüljenek az emeltek és a 100 intézményi pontot próbáld meg összeszedni, többet nem igazán tudsz tenni.

A felvit pedig olvasgasd, mert minden le van írva érthetően. Kezdetnek itt van egy cikk a 2024-es pontszámításról:

[link]

(Egyébként villamosmérnökire eddig nem kellett túl sok pont, a BME-re pl csak 310 volt tavaly. Ha duplázással számolok és úgy veszem, hogy a 100 intézményi pontod meglesz, akkor ez átlagban 55%-os emeltekkel összeszedhető. De mégegyszer hangsúlyozom, hogy ez a mostani rendszerre vonatkozó ponthatár, jövőre nem tudni mi lesz.)

2023. ápr. 8. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!