Kell emelt erettsegi az egyetemi felvetelihez?

Figyelt kérdés
Sok szakra kell emelt érettségi ahogy elnéztem. Viszont mikor én érettségiztem 2018ban akkor az egyetemek nem kérték az emeltet. Akkor nem is jelentkeztem viszont most szeretnék de ugye nincs emeltem. Ez rám is vonatkozik vagy én kiesek belőle? Valamint ha okjt vegzek azt fel kell tolteni valahova a plusz pontokert?

2023. ápr. 5. 15:55
 1/7 anonim ***** válasza:
2024-től megváltozik a felvételi rendszer. Egyetemenként és szakonként kell megnézni a követelményeket és azt, hogy a 100 intézményi pontot mire adják, mert ezt ők döntik el.
2023. ápr. 5. 16:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem az érettségi éve, hanem a felvételi éve számít, szóval ha most szeretnél felvételizni akkor a mostani szabályok szerint fognak elbírálni. Szóval röviden: igen, kell neked is az emelt érettségi, ha most úgy hirdetik meg hogy csak emelttel vesznek fel. sZóval valamiből újra kell csinálnod.

az okj-t fel lehet tölteni felvire, de nem minden egyetem nem minden szakja fogad el plusz pontként akármilyen OKJ-t. Ezt egyetemenként/szakonként ellnőrizned kell.

Felvin valószínűleg ez is fent van.

2023. ápr. 5. 16:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Van ahova nem kell. Én se emeltezek, mert a jobb kozepekkel több pontom lesz mint egy 60-70% emelttel
2023. ápr. 5. 19:36
 4/7 anonim ***** válasza:
3. Ha jövőre felvételizel, akkor egy 67 %-os emelt 67 pontot ér, középszinten viszont 100%-ot kell teljesíteni, hogy 67 pontot kapj.
2023. ápr. 5. 19:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen azt tudom. Most fogok érettségizni. 23ban, szerencsére ránk meg ez nem vonatkozik
2023. ápr. 5. 20:47
 6/7 A kérdező kommentje:
Az okjt hol lehet feltolteni? Mert a felvetelikor ahol kitoltottem az adataim ott mar nem lehet modositani, viszont febr 15 utan lett meg az okj-m
2023. ápr. 12. 09:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Majd megnyilik a felület, akkor tudod. Juli 12ig talán
2023. ápr. 12. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!