Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri MSc-re menni gépészmérn...

Megéri MSc-re menni gépészmérnökként?

Figyelt kérdés

Ősszel akartam kezdeni az MSc-t, de most kaptam egy állásajánlatot. Ahhoz képest, hogy keleti régió és hogy nincs tapasztalatom jól fizetne és ami fontosabb, hogy tapasztalatszerzés szempontból nagyon jó lenne. Viszont a tanulás is mindig jól ment, nálunk volt tanulmányi emlékérem és azt is megkaptam kétszer is, illetve lehetne duális képzéssel végezni, így tapasztalatot is szereznék, igaz nem annyit mint a rendes munkával.

Szerintetek hosszútávon melyik opcióval lenne jobb fejlődés és kereseti lehetőség szempontjából?

2023. ápr. 5. 15:08
A kérdező szavazást indított:
Munka
Egyetem duális képzéssel
5 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:

Munka.

Ha szükséged lesz rá, akkor elmész levelezőn, munka mellett meg lehet csinálni.

Én nem húznám tovább az időt egyetemmel, mert bőven sok skillt lehet megszerezni munkahelyen is.

Sőt inkább egy külföldi Msc. -nek több értelme lenne, mint itthon bármilyen magyar egyetemi szaknak.

2023. ápr. 5. 15:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Attól függ. Ha oktatni is akarsz később, akkor nem hogy megéri, hanem kötelező, akár a phd is. Ha csak alkalmazottként akarsz egy gyárban dolgozni, oda meg hülyeség, tök felesleges.
2023. ápr. 6. 15:25
 3/7 anonim ***** válasza:

Én BSc után egyből mentem dolgozni és nem bántam meg. Sehol nem lett volna szükségem az MSc-re. Több év után pedig már tényleg irreleváns. Több kolléga, akik megcsinálták, azt mondták, hogy fölösleges volt.

Max. annyi "haszna" lehet, hogy a HR-eseknek legyen mi alapján szűrnie... Amúgy fabatkát sem ér, amit az egyetemen tanítanak. A legtöbb kollégám számolni sem tud rendesen... 0 tudással is lehet karriert építeni, ha talpraesett vagy.

(Itt most az átlag magyarországi cég és az ott dolgozó "szakemberek" színvonaláról beszéltem)

2023. ápr. 11. 17:08
 4/7 anonim ***** válasza:
3-as a "talpraesettségen" pontosan milyen tulajdonságok összességét érted?
2023. ápr. 11. 18:43
 5/7 anonim ***** válasza:
56%
Volt egy srác, aki másodéves egyetemistaként bekerült a céghez villamosmérnök gyakornoknak. 3 hónap múlva effektív hasznos munkavégzésben már felvette a versenyt az évek óta ott dolgozó 40+-os fószerekkel. Szaktudás persze még hiányzott, de az a "tapasztalt" mérnököknél sem volt sok. Csak az évek, meg a rutin. A srác olyan talpraesett, motivált, energikus, magabiztos és okos volt, hogy 3 hónap alatt elérte és túlhaladta az annál a cégnél egy villamosmérnöktől várt minimum szintet (fejlesztő és gépgyártó cégről volt szó, többnyire egyedi projektekkel, szóval nem csak papírtologatás).
2023. ápr. 11. 21:03
 6/7 anonim ***** válasza:
5-ös ez a fiatalok jó részére jellemző, mert bizonyítani akar. Nem biztos, hogy mire ő lesz 45 éves, addigra is így áll majd hozzá.
2023. ápr. 12. 13:31
 7/7 anonim ***** válasza:
Én még nem láttam hozzá hasonlóan lelkes és talpraesett fiatalt, de lehet ez csak én vagyok. Abban igazad lehet, hogy 40 fölött valószínűleg nem lesz már ő sem lelkes. De addig is, ha van esze, vagy kimegy külföldre, vagy beszáll a lehúzó brigádba és vállalkozó lesz.
2023. ápr. 12. 17:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!