Hogyan kezdjek bele az orvosiba?
Itt nagyon fontos az elhatározottság. Olyan szakközépbe jártam, ahol nem volt se kémia, se fizika órám, viszont valamelyikből kellett az emelt érettségi. (Biológia órám szerencsére volt.)
Nálunk úgy lehetett megoldani, hogy keresnem kellett egy olyan iskolát, ahol volt kémia fakt. Beszéltem az iskolám igazgatójával, hogy szeretnék átjárni faktra, úgy meg lehetett oldani azt is, hogy 11. és 12. évvégén belekerüljön a bizonyítványomba a kémia jegy, mint kémia fakultáció.
Kémiából elég gyenge voltam akkor a többiekhez képest, mert nekik ugye a fakton kívül volt rendes órájuk is.
Magántanárhoz kellett járnom, így 2 év alatt fel tudtam készülni az emelt érettségire.
Az a magántanár, akihez jártam biosz-kémia szakos tanár volt, így tudtam bioszból is segítségért fordulni hozzá, ha valami nem ment. 12.-ben már beiktattunk egy plusz biosz órát is, ami igazából abból állt, hogy előző éves érettségiket beszéltünk át.
Eljött az érettségi, végül elértem az orvosi ponthatárát.
Ha benned is megvan ez az elszántság, akkor van esélyed iskolaváltás nélkül is. Nem szabad irigykedni az osztálytársaidra, hogy pl. már 2 óra körül mennek haza, mert nincs több órájuk. Neked (11.-től) ha 2 órahosszát is várni kell a faktra, várd meg, ne lógj el.
Sok sikert hozzá, remélem sikerül neked is!
3-mas vagyok
Megkérdezhetem, hogy azóta hogy alakul a felkészülés? Remélem nem adtad fel
Néhány szürke egér beszerzése boncolási célból jó kezdet lehet. 😅
Csak ne szökjenek meg tanórán..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!