Tényleg lehetséges?

Figyelt kérdés

Hallottam egy ismerősömtől, hogy akár 10.ben is el lehet kezdeni az érettségire gyűjteni a pontokat. Csak nem volt annyi időm, hogy meg is kérdezzem, hogy hogyan...

A korrekt válaszokat előre is köszönöm.

2023. ápr. 3. 16:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Érettségit középiskola alatt, egy tárgyból, adott szinten, csak egyszer írhatsz meg és az azon elért eredményed fog számítani, nem lehet előre pontokat gyűjtögetni rá. Előrehozott érettségiket lehet csinálni bizonyos tárgyakból (pl nyelvek), akár 10-ben is, de szerintem inkább felvételi pontokra gondolt az ismerősöd. Azokat valóban elkezdheted gyűjtögetni már 10-ben, hiszen az akkor elért versenyeredmények és bizonyos tárgyak esetén (pl természettudományos tárgyak) az év végi osztályzatok is számítanak.
2023. ápr. 3. 16:35
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom pontosan mire gondolt ez alatt az ismerősöd, de előtte kérdezd meg tőle szerintem. Addig annyit tudok mondani, hogyha a továbbtanulásra gondolt, akkor 10.-től előrehozott érettségi vizsgát tudsz tenni egyes tárgyakból(hogy pontosan melyikekből járj utána, nem tudom manapság a listát). Emellett idegen nyelvből nyelvvizsgát tehetsz. Ha viszont konkrétan érettségi pontokra gondolt akkor nem hiszem hogy létezne ilyen
2023. ápr. 3. 16:39
 3/3 anonim ***** válasza:
Tudsz nyelvvizsgázni, tanulmányi versenyre menni (meg kell nézni, hogy miket fogadnak el, nyilván nem mindenféle tanulmányi verseny ad pontot), ha sportolsz akkor a rangos versenyeredményeid is szamithatnak (országos bajnokság és nemzetközi versenyek, ha érintett vagy akkor ennek utána kell nézni pontosan mit fogadnak el). Lehet előrehozott érettségit tenni pár tárgyból, a nyelv a leggyakoribb. Számíthatnak a 11 és 12 év végi jegyeid, úgyhogy jó ha az iskolai tárgyakból minél jobb jegyeket szerzel.
2023. ápr. 3. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!