Logisztikai mérnök 4-es matek érettségivel mennyire nehéz?
Az alap tárgyak megegyeznek a logisztikán és a gépészmérnökin.. alapozó fizika, matek 123 mind együtt van. Viszont a gépészmérnöknek sokkal több értelme van. Onnan még akármi is lehetsz, nem csak a basic cad mérnök. Ha érdekel, elmehetsz akár az ipari automatizálás irányaba is, ha kicsit összeszeded magad.
A logisztika szerintem egy fiúnak kicsit gyenge választás.
Meg mindig az elso vagyok.
Teljes mertekben egyetertek abban, hogy akadnak "buta lanykak", akik elvegzik a szakot (kinkeservesen, elcsalva, bemagolva). Ok azok akik vert izzadva leteszik a Bsc-t es mennek ki a "jelentektelen" pozikba. Felsobbrenduseg nelkul, az olyanok mint en, tovabbmennek esetleg a szak Msc-jere, vagy esetleg valami gepeszetibb jellegu Msc-re, ebben az esetben mar nem "jelentektelen" munkahelyek lesznek. Ezek az emberek lesznek az 1%, ami inkabb 10-15%.
Amit érdemes szem előtt tartani:
Mérnök = matematika szükséges hozzá
Persze az iparban nem igen kell nekem a négy alapműveleten, és 1-2 más operátoron kívül mást használnom, mert olyan az iparág. Helyette logikából kell jónak lennem, és tudnom kell programozni, statisztikázni.
Minden mérnöknek kell a matematika, csak mindenkinek másik ága a fontos.
Egy hardveresnek mint nekem a boole algebra, statisztika, gráfelmélet/logika kell. Egy híradástechnikásnak az analízis, statisztika, sztochasztika szükséges. Egy logisztikásnak statisztika, gráfelmélet az tuti kell. Napi szinten intrgrálni nem valószínű, hogy kellene.
De mindenkinek meg kell tanulnia a matekot.
Ha azért vagy négyes, mert nem érted, az baj. Nagy baj. Talán végig tudod szenvedni a szakot, de a mérnöknek mindenhová kell a matek. Nem is feltétlen a számítások megoldása a lényeges, mert arra van szoftver, de a probléma átlátása matematikailag az fontos. Tudd mit, hogyan kell megoldani.
Ha csak azért nem megy, mert lusta voltál és nem gyakoroltál eleget, akkor tessék leülni tanulni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!