Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ki járt itt olyan levelezői...

Ki járt itt olyan levelezői szakra, ahol munkanapokra esnek az órák nem hétvégére?

Figyelt kérdés
Hogyan oldottátok meg a bejárást? Nem tudom elképzelni, hogy egy komoly munkahely minden hónapban több napot kiad a dolgozónak azért, hogy elmehessen tanulni.
2023. márc. 7. 10:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőmnél így van, de nem minden héten, hanem a félévben 2 hét alatt tömbösítve leadják az anyagok. Ott vagy veszel ki szabit, vagy nem mész be.
2023. márc. 7. 11:08
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Jártam így suliba, szabadságot vettem ki. Épp onnan tudtam (többek között), hogy "komoly munkahely", ahol dolgozom, hogy akkorra adtak szabadságot, amikorra kértem. :)
2023. márc. 7. 11:14
 3/14 anonim ***** válasza:
14%

Ha megnézed a felvi.hu-t minden levelező szakra odaírják, hogy az oktatás péntek-szombati napokon van. Én is akartam jelentkezni valahova, és írtam is a tanszéknek, és ők is azt írták, hogy félévenként kb. 10 péntek DÉLELŐTT. Én sem értem, hogy ezt hogy gondolják, szerintem azért lehet, mert ha hétvégén oktatnak a tanárok, akkor az feláras.

Nem véletlen hogy a levelező tagozatokon a béka s.egge alatt vannak a ponthatárok, ezek után elég kevesen jelentkezhetnek.

2023. márc. 7. 11:19
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy kb. minden második héten van oktatás, az havonta 2 szabadnap, annyi szabija elvileg van mindenkinek. Az más kérdés, hogy milyen helyen dolgozol, és elmehetsz-e bármikor szabira, amikor akarsz. Vizsgaidőszakban én meg elmentem egy-két hét táppénzre.

Ha meg szakirányú a főiskola, akkor meg szólj nekik, hogy engedjenek el.

2023. márc. 7. 11:24
 5/14 A kérdező kommentje:
Jártam a Szegedi Egyetemre levelezőin, ott péntek délután és szombat délelőtt volt oktatás kéthetente. Tehát meg lehetett oldani munka mellett, de a Pécsi Egyetem Egészségtudományi Karán meg úgy írják, hogy havonta 5 nap munkanapon van oktatás. Az mégis milyen levelezői? Az inkább nappali. Egészségügyben dolgozom, szóval nincs home office, meg gyakran lelépés.
2023. márc. 7. 12:26
 6/14 A kérdező kommentje:
A Pécsi Egyetemen havonta van hétfőtől péntekig. Tehát 4 hónap alatt az legalább 20 szabadság, plusz a vizsgák, amik szintén munkanapon vannak. Namost egy egy tanévben már több mint a rendelkező szabadnapok száma. Kérdem én, akkor ez milyen levelező? Ez inkább egy másfajta nappali tagozat.
2023. márc. 7. 18:20
 7/14 A kérdező kommentje:
"szabadságok" száma.
2023. márc. 7. 18:21
 8/14 anonim ***** válasza:
Lehet a munkahellyel tanulmányi szerződést is kötni egyébként, az megoldás lehet ilyen esetekre.
2023. márc. 7. 18:39
 9/14 A kérdező kommentje:
Ez igaz.
2023. márc. 7. 18:42
 10/14 anonim ***** válasza:
25%

3-as vagyok, köszi a 0 %-ot. Pedig tényleg ezt írják a Felvin, nézzétek csak meg.

Amúgy ha pl. azért tanulsz, mert ki akarsz törni a pocsék munkahelyedről, nyilván nem fogja a munkáltató támogatni, szóval nem mindig olyan egyszerű. Pláne, ha nem ott van az egyetem, ahol laksz. Nem mindenki a fővárosban lakik, de valahogy ezt általában elfelejtik. A pesti ember nem tudja elképzelni, hogy még léteznek emberek a városon kívül is.

2023. márc. 7. 21:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!