Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyire lenne nehéz behozni...

Mennyire lenne nehéz behozni az emelt matekos hiányom az egyetemen?

Figyelt kérdés

matek közép és emelt digitális kultúrával mennek mérnökinfóra.

A matek helyet német faktot vennék fel, hogy meg legyen a második nyelvvizsgám is. Hülyeség lenne így csinálni? Nem szeretnék matek faktra menni, ha emeltezek , mivel túl sok időm elvenné. Az emelt digitális kultúra érettségi mennyire nehéz emelt matek nélkül?

illetve az emeltes anyagot később mennyire nehéz "bepótolni"?

2023. márc. 6. 21:03
 1/3 anonim ***** válasza:
29%
lehet hogy a nagyágyú budapesti egyetemeken valóban nehéz a matek, de ha emiatt aggódsz menj le valahova vidékre, az öcsém az szte-n tart matekos gyakorlatokat az infós bandának, ha naggggyon kétségbe esik javítás közben néha átküldi a dolgozatot az én középszintű-matekos bölcsész fejemnek, hogy ugyan végezzem már el az összeadást, mert tényleg nem tudja hogy a csoport hlye vagy az ő elvárásai túl nagyok... nem kihívás nekem se. lesz időd bepótolni.
2023. márc. 6. 21:20
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A mérnöki karokon nem kell az egész középiskolás matek. Leginkább analízis, gráfok és valószínűségszámítás. De esetleg próbáld megszerezni a tantervet, és meglátod, hogy azon a konkrét szakon mi fog kelleni. Abban mélyedj el. Nekem pl. közgázon egyáltalán nem kellett a geometria, aminek nagyon örültem, mert mindig az volt a gyengém matekból.
2023. márc. 7. 11:22
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Egyetemi matek másabb mint a gimis matek. Mérnöki karon főleg az analízis (integrálás, deriválás, differenciálegyenletek, ...), lineáris algebra (vektorok, vektroterek, mátrixok, ....), valószínűségszámítás és statisztika kell. Közgázon is hasonló dolgok kellenek szerintem. Amiket említettem azok gimibe nem igazán kerülnek elő, szóval nem lesz nagy lemaradásod. Szóval nem kell aggódni a matek miatt, egyetemen nehéz tárgy, de megcsinálható ha sokat gyakorolsz rá.
2023. márc. 9. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!