Tanulási nehézségekkel hova forduljak?
36 éves vagyok és nagyon nehezen megy a tanulás. Nem a munkahelyemen, hanem egyébként az egyetemen. Szeretném végig csinálni, de nehezen maradnak meg az információk a fejemben. Például angol felsőfokból (C1) megyek nyelvvizsgázni 6 hónap múlva és a szavak egyszerűen nem maradnak meg a fejemben, elfelejtem őket.. Amit most tudok, azt két nap múlva, újra, majd újra és újra vissza kell néznem mindig, így viszont tripla energia és idő az életemben, amiben elfáradok a munkám mellett és a kedvemet, motivációm is elveszítem.... Egyes nyelvtani résszel is eléggé elakadok szintén.
Nagyon küszködök velük, és szégyellem is emiatt magam. :(
Tudnátok tanácsot adni, hová lehet fordulni ilyen nehézségekkel? Vagy hogy milyen gyakorlatokat végezzek, hogy egyáltalán rosszabb ne legyen?
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
36/Nő
1.
Ha neked az értelmi képességed eddig terjed, attól még nem lesz igaz.
Anki app a szavak ismetlesere. Itt vannak kesz szokartyak: [link]
Amugy meg a youtube-on szuper tanulasi technikakat bemutato videokat lehet talalni, tobbnyire angolul.
Èn 20 èvèsen figyeltem fel a tanulási nehézségemre.
De hamar el álltam dolgozni !
Nem is figyeltem a tanulási kèpessègemre..
El telt 7 èv...
Angol\nèmet nyelvet szerettem volna jobban meg tanulni
Mikor èn is nehézsègekbe ütköztem így el mentem egy magán tanárhoz ahol ő a
Diszlexia betegség tüneteit jeleit vèlte fel fedezni.
Szintèn èn is el felejtettem sok szót ès eleve a tanulás sokkal lassabban haladt velem
Stb..
Most megyek majd
Diszlexia ki vizsgálásra
99% hogy idegen nyelvre ki ható, diszlexiám van.
Neked nem biztos hogy az van !
De nèzz utánna picit
Hátha tudtam ezzel segíteni !
Szèp Napot ! 🙂
Kedves utolsó! Köszönöm Neked is, hogy írtál. Megírnád privátban, hogy hol vizsgálnak ilyet?
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!