Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tanulási nehézségekkel hova...

Tanulási nehézségekkel hova forduljak?

Figyelt kérdés

36 éves vagyok és nagyon nehezen megy a tanulás. Nem a munkahelyemen, hanem egyébként az egyetemen. Szeretném végig csinálni, de nehezen maradnak meg az információk a fejemben. Például angol felsőfokból (C1) megyek nyelvvizsgázni 6 hónap múlva és a szavak egyszerűen nem maradnak meg a fejemben, elfelejtem őket.. Amit most tudok, azt két nap múlva, újra, majd újra és újra vissza kell néznem mindig, így viszont tripla energia és idő az életemben, amiben elfáradok a munkám mellett és a kedvemet, motivációm is elveszítem.... Egyes nyelvtani résszel is eléggé elakadok szintén.

Nagyon küszködök velük, és szégyellem is emiatt magam. :(

Tudnátok tanácsot adni, hová lehet fordulni ilyen nehézségekkel? Vagy hogy milyen gyakorlatokat végezzek, hogy egyáltalán rosszabb ne legyen?

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!

36/Nő

2023. márc. 1. 09:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Mondjuk magántanárhoz. Más ötlet nem nagyon van.
2023. márc. 1. 11:43
 2/7 anonim válasza:

1.

Ha neked az értelmi képességed eddig terjed, attól még nem lesz igaz.

2023. márc. 1. 13:09
 3/7 anonim ***** válasza:
#2, ahelyett, hogy engem oltogatsz, igazán adhatnál a kérdezőnek épkézláb tanácsot, elvégre szemmel láthatóan te jobban tudod...
2023. márc. 1. 13:13
 4/7 anonim válasza:
Természetesen segítek neki privátban.
2023. márc. 1. 13:22
 5/7 anonim ***** válasza:

Anki app a szavak ismetlesere. Itt vannak kesz szokartyak: [link]

Amugy meg a youtube-on szuper tanulasi technikakat bemutato videokat lehet talalni, tobbnyire angolul.

2023. márc. 2. 09:27
 6/7 anonim válasza:

Èn 20 èvèsen figyeltem fel a tanulási nehézségemre.

De hamar el álltam dolgozni !

Nem is figyeltem a tanulási kèpessègemre..

El telt 7 èv...

Angol\nèmet nyelvet szerettem volna jobban meg tanulni

Mikor èn is nehézsègekbe ütköztem így el mentem egy magán tanárhoz ahol ő a

Diszlexia betegség tüneteit jeleit vèlte fel fedezni.

Szintèn èn is el felejtettem sok szót ès eleve a tanulás sokkal lassabban haladt velem

Stb..

Most megyek majd

Diszlexia ki vizsgálásra

99% hogy idegen nyelvre ki ható, diszlexiám van.

Neked nem biztos hogy az van !

De nèzz utánna picit

Hátha tudtam ezzel segíteni !

Szèp Napot ! 🙂

2023. márc. 3. 14:12
 7/7 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Köszönöm Neked is, hogy írtál. Megírnád privátban, hogy hol vizsgálnak ilyet?

Köszönöm!

2023. márc. 4. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!