Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyire kemény a Károli...

Mennyire kemény a Károli Japán szak?

Figyelt kérdés
Most jelentkeztem japán szakra az ELTE-re és Károlira. Az ELTEről azt hallottam hogy nagyon nehéz. Én egy “könnyebb” képzést keresek, mert nem ez lenne az első egyetemem, ezt csak azért akarom, mert érdekel Japán és megakarom ismerni. Mik a tapasztalatok Károlisok?

2023. febr. 20. 14:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Vicc az egész.

Ha gondolod, kifejtem privátban. Pár éve diplomáztam, megvan róla a véleményem, az órákról, vizsgáztatásokról, meg az oktatók egy részéről is :"D (mondjuk egy része az ELTE-n is tanít) Elküldtem a konzulensemnek anno a szakdolgozatomat, (az összes email megvan) és kb. le sem sz.rta a konzulens, h. mit írok, csak legyen lehivatkozva... És mikor megkérdeztem, hogy jó ez meg az így, az volt rá a válasz, nyugodtan beleírhatja, amúgy sem fogja senki sem átnézni xd. Jobb helyeken még plágium-kereső szoftverekkel is átnézik a szakdolgozatod, de itt... Amúgy az egyik tanárt, aki a rektor rokonának köszönheti az állásot (a kétszeres nyelvvizsga és PhD-csaló férget) a mai napig nem rúgták ki! Volt egy másik oktató, az F. Bence, akinek az volt a szórakozása, hogy nem egy lány hallgatóval kikezdett, és egy kis cu.iért átengedte őket vizsgán. Amikor véletlen azokat is megbuktatta, akiket megpörgetett otthon, akkor tettek panaszt a leányok, és jelezték a dékánnak, hogy a tanár úr milyen beteg, pervez állat, és először csak a szóbeliztetést tiltották meg neki, majd ki is rúgták kemény 11 év után xĐ Inkább az ELTE- re jelentkezz első helyen!

2023. ápr. 21. 10:45
 2/4 anonim ***** válasza:

Egyébként javaslom ezt az oldalt: [link] :D Egyébként volt olyan vizsga, ahol az egyik hallgatót azért engedték át elégtelen helyett közepessel, mert nem kék, hanem zöld tollal írta a dolgozatát, és a PhD-csaló tanár úr kedvenc írója is zöld színű tollal publikált, igaz a mai napig nem tudtam kideríteni, hogy ki lehetett az a nagyon komoly ember. Volt, hogy egyik évfolyamtársam több éven (!) keresztül nem tudott felvenni egy tárgyat, mert a 308-as terembe max 20-25 fő fért el (nem is nagyon volt több számítógép), majd mikor kb. két percet késett, és indult volna be a terembe, amikor még nyitva volt az ajtó, és a többiket még a gépeket sem kapcsolták be, akkor a tanár kiállt elé, és mondta, h. buktad a tárgyat... (mondjuk ez volt az a félév, amikor nem volt a tárgyraq túljelentkezés, és max 4 fő vette fel...) Aztán volt a keleti művészettörténet 1 tárgy, amit hármasra tudtam le, de a tanárnő felajánlotta, hogy javíthatok, végén négyes lett. A másik évfolyamtársam, aki szintén felvette a tárgyat nem jött vizsgázni, és mondta, hogy a Neptunba jött az üzenet, hogy jelest kapott, pedig részt sem vett a vizsgán :"D. egyébként tiszta szégyen, hogy még elméleti tárgyakból is van számra kettő, ahol írják a jelenlétit, de vannak, akikkel lehet kivételezni a hiányzásokat illetően... A nyelvi alapvizsga meg olyan, amilyen. Arról már nem is beszélve, hogy az olyan trágya tárgyakból, mint a filozófia, nyelv"tudomány", irodalom"tudomány" sokkal nehezebb átmenni, mint jó néhány szakmai tárgyból összesen együttvéve :D. A filológia 1 tárgyról inkább nem mondok semmit.

Nekem ezek a tapasztalataim voltak a képzést illetően, de biztos vannak, akik éppen az ellenkezőjét tapasztalták.

2023. ápr. 21. 10:55
 3/4 anonim ***** válasza:
#1: bocsi az offért, de én úgy tudom, F.Bence töri szakon tanított a Károlin.
2023. ápr. 21. 12:55
 4/4 anonim ***** válasza:
volt egy keleti nyelvek és írások tárgy, amit ő tanított anno. Most már bejárásért átengedik az embert legalább jó minősítéssel.
2023. ápr. 21. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!