Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Károli jog levelezőről van...

Károli jog levelezőről van valaki? Lenne pár kérdésem!

Figyelt kérdés

Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar

jogász OLK felől érdeklődnék.

Pest megyei lakos vagyok, heti 40 órás főállásban egy erős diplomával.

A legegyszerűbben és legolcsóbban elvégezhető jogi képzést keresem ezért esett erre a választásom a 2,6 milliós teljes díjával.

Célom tehát a papír, legyen akár rite, levelező nem számít, nem ebben fogok dolgozni.

Jó döntés ? Valóban ez a legkönnyebb a 8 jogi egyetem közül? Mennyit kell bejárni és mikor? Mennyire veszik szigorúan a bejárást?

Egész jól tanulok , mint mondtam már van diplomám, ezért a könnyebbséget inkább arra értem mennyire kell bejárni?

Köszönöm

2023. febr. 9. 20:30
 1/9 A kérdező kommentje:
Továbbá keresek facebook/ egyéb csoportokat, fórumokat ahol jogi levelezősök vannak, még jobb ha Károliról egy zárt csoport. Köszi
2023. febr. 9. 20:33
 2/9 anonim ***** válasza:
38%
Nálam is tervben volt jó ideig. Még a régi rendszerben érettségiztem, minden 5 lett, így emelt szintű érettségi nélkül, felsőoktatási felvételi szakmai vizsgával állami támogatásosra is bejutottam volna. Vagy meglévő diploma alapján számított pontokkal költségtérítésesre. Én is ugyanilyen szempontok alapján a Károlit választottam volna. Viszont 37 vagyok és úgy érzem legalább 5 éven keresztül már nem áldoznám rá minden egyes péntekem és szombatom. A családom rendesen megsínylené. 5 évig a nyári időszakon kívül az összes hétvégém el lenne cseszve. Nem ér ez így ennyit közel sem.
2023. febr. 9. 20:51
 3/9 A kérdező kommentje:
Mondjuk ebbe így bele se gondoltam, hogy 5 évig az egyetlen szabad napjaimat beáldozzam. Lényegében kötelező bejárni? Gondolom itt nincs távoktatás rendszer.
2023. febr. 9. 21:01
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

"Továbbá keresek facebook/ egyéb csoportokat, fórumokat ahol jogi levelezősök vannak, még jobb ha Károliról egy zárt csoport. Köszi"

Ez engem is érdekelne, sajna végigfutottam ugyanezt, nem találtam hivatalos egyetemi csoportot Károlisoknál, és évfolyamcsoportokat sem, hogy kérdezhessek.

2023. febr. 9. 21:03
 5/9 anonim ***** válasza:
90%
Levelezőn elvileg nem kötelező mindig bejárni, egyes tárgyaknál viszont előírhatják. Nálunk Debrecenben egyetlen pozitívum, hogy sok tárgynál nincs előírva, meg tisztában vannak vele, hogy dolgozunk, nem csak lustálkosunk és cseszünk menni. Egy két tárgy van, ami kötelező lehet. Max ezekre járj be mindig, nem muszáj végigülni teljes szombari napokat. Nálunk is sokan csak bejönnek egy kötelező előadásra, és mennek is haza. Tematika szerint tudsz otthon is tanulni, tananyagot felteszik, ha nem, megveszed, és könyvből kidolgozhatsz tételeket magadnak, meg felsőbb évesektől érdeklődsz.
2023. febr. 9. 21:07
 6/9 A kérdező kommentje:
Na ez az ami jó lenne nekem. Be se kell menni / van online formában/ ha bemegyek is csak alá írom és jövök haza. Vizsgázni egyedül bemegyek, de azokra meg készülök itthon vizsgaidőszakban. Levelezőn és pláne önköltségesen mennyire céljuk hogy csússzak? És nem írják alá a félévet hiányzások miatt?
2023. febr. 9. 21:09
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"ha bemegyek is csak alá írom és jövök haza"

Ez azért nem így működik, ha van katalógus, előadás végén szokták körbeadni, tehát végig ott kell lenned, nyilván ha csak beesel végére emiatt, kàr is ezzel kalkulálnod.

"Levelezőn és pláne önköltségesen mennyire céljuk hogy csússzak? És nem írják alá a félévet hiányzások miatt?"

Én nem vagyok benne biztos, hogy egyes tanárok neptunból tudnák, hogy ki van fizetősön, szerintem minden tanár csak jegybeírással foglalkozik, nem nézi ki kicsoda. Szivatással kapcsolatban, meg kötelező buktatás és stb nincs infóm, nem tudom van-e ilyen, nem állítom, hogy nincs, sok helyen sokan szívnak vizsgákon.

"És nem írják alá a félévet hiányzások miatt?"

Ha előírás, hogy ott kell lenni, úgy nem írják alá, ha sokat hiányzol, egy hiányzás talán megengedett, valahol több hiányzásnál beszámoló van a tananyagból, vagy eleve nem is írnak alá neked. Viszont nem sok tárgy van kötelező jelenléttel, talán félévente max kettő. Ezért jobb, hogy Pest megyei vagy, mert így nem megy rá egész napod, ha minden hétvégén is be kellene menned egy kötelező előadásért.

2023. febr. 9. 21:20
 8/9 A kérdező kommentje:
Lassan határidő (holnap), addig bármely infót szívesen veszek: Sorrendem: KRE, ELTE, PP. Osztatlan - Levelező - Önköltséges.
2023. febr. 14. 15:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Károli jogász levelezőre felvettek? Gyülekezzünk!
2023. aug. 15. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!