Károli jog levelezőről van valaki? Lenne pár kérdésem!
Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar
jogász OLK felől érdeklődnék.
Pest megyei lakos vagyok, heti 40 órás főállásban egy erős diplomával.
A legegyszerűbben és legolcsóbban elvégezhető jogi képzést keresem ezért esett erre a választásom a 2,6 milliós teljes díjával.
Célom tehát a papír, legyen akár rite, levelező nem számít, nem ebben fogok dolgozni.
Jó döntés ? Valóban ez a legkönnyebb a 8 jogi egyetem közül? Mennyit kell bejárni és mikor? Mennyire veszik szigorúan a bejárást?
Egész jól tanulok , mint mondtam már van diplomám, ezért a könnyebbséget inkább arra értem mennyire kell bejárni?
Köszönöm
"Továbbá keresek facebook/ egyéb csoportokat, fórumokat ahol jogi levelezősök vannak, még jobb ha Károliról egy zárt csoport. Köszi"
Ez engem is érdekelne, sajna végigfutottam ugyanezt, nem találtam hivatalos egyetemi csoportot Károlisoknál, és évfolyamcsoportokat sem, hogy kérdezhessek.
"ha bemegyek is csak alá írom és jövök haza"
Ez azért nem így működik, ha van katalógus, előadás végén szokták körbeadni, tehát végig ott kell lenned, nyilván ha csak beesel végére emiatt, kàr is ezzel kalkulálnod.
"Levelezőn és pláne önköltségesen mennyire céljuk hogy csússzak? És nem írják alá a félévet hiányzások miatt?"
Én nem vagyok benne biztos, hogy egyes tanárok neptunból tudnák, hogy ki van fizetősön, szerintem minden tanár csak jegybeírással foglalkozik, nem nézi ki kicsoda. Szivatással kapcsolatban, meg kötelező buktatás és stb nincs infóm, nem tudom van-e ilyen, nem állítom, hogy nincs, sok helyen sokan szívnak vizsgákon.
"És nem írják alá a félévet hiányzások miatt?"
Ha előírás, hogy ott kell lenni, úgy nem írják alá, ha sokat hiányzol, egy hiányzás talán megengedett, valahol több hiányzásnál beszámoló van a tananyagból, vagy eleve nem is írnak alá neked. Viszont nem sok tárgy van kötelező jelenléttel, talán félévente max kettő. Ezért jobb, hogy Pest megyei vagy, mert így nem megy rá egész napod, ha minden hétvégén is be kellene menned egy kötelező előadásért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!