Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyire lenne nehéz így egy...

Mennyire lenne nehéz így egy külföldi egyetemen?

Figyelt kérdés

Az ország nyelvét csak értem és alig-alig beszélem.

Azonban van magyar szak és angol szak (kettesével lehet felvenni), ezekre mennék, tehát a tanítás angolul és magyarul folyna. Angolul beszélek. Igazából nem is ettől félek.

Hanem mennyire lehet beilleszkedni, túlélni a mindennapokat ilyen helyzetben?

2023. febr. 13. 17:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Gondolom nem angol nyelvű országba mész, mert akkor eléggé egyértelmű, hogy könnyű. A szakodon lévőkkel nyilván fogsz tudni majd beszélgetni. Más szakon lévő egyetemistákkal is tuti fogsz tudni beszélni angolul, mert szinte minden egyetemista tud angolul, egyetemen kívül is tudsz majd hiszen szinte minden fiatal és középkorú jól beszél angolul. Ha barátságos, nyitott és kedves vagy akkor biztosan nem lesz bajod a beilleszkedéssel.
2023. febr. 13. 23:43
 2/7 A kérdező kommentje:
Azért nem minden egyetemista beszél jól angolul. Legalábbis Magyarországon. 😅
2023. febr. 13. 23:44
 3/7 anonim ***** válasza:

Ahová én járok ott mindenki viszonylag jól tud angolul (minimum B2-es szint), ha nem értesz jól angolul akkor nagyon necces a szakdolgozat, mert csak külföldi cikkek alapján tudsz irodalmazni.

Az, hogy sokan nem tudnak angolul az országos szégyen szerintem. Nem is feltétlenül B2-es nyelvvizsga szinten kell tudni angolul, jó ha már minimálisan tudsz diskurálni bárkivel.

2023. febr. 13. 23:56
 4/7 A kérdező kommentje:

Én tudok, nem azzal van a bajom (B1-C1 között vagyok valahol), hanem hogy sokan, mások nem tudnak. Mondjuk kint (Szlovénia), nem tudom mi a helyzet. Szaktársak biztos tudni fognak, de ha épp olyan szobatársat kapok, aki nem, félek, hogy nehezen jövünk ki, meg ilyenek.

Eleve attól is félek, hogy hiába tudnak angolul, a saját nyelvüket szívesebben használják egy baráti társaságban és 1 személy miatt nem kezd el 8-10 ember angolra váltani. De ezek csak az én dilijeim.

2023. febr. 14. 00:17
 5/7 A kérdező kommentje:
*B2-C1
2023. febr. 14. 00:18
 6/7 A kérdező kommentje:

Szlovén nyelvet értem, de nem beszélem. (Egyik szülőm szlovén)

És félénk és introvertált vagyok. Tulajdonképp jó lenne, ha kint nem is angolul, hanem szlovénül kéne beszélnem, mert megjönne az aktív tudásom. Csak nem hiszem, hogy eleinte egy dadogó, nyelvhelyességi hibákat vétő, visszahúzódó barátra vágyik bárki is.

2023. febr. 14. 00:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha az egyik szülőd szlovén akkor tudsz vele gyakorolni és menni is fog. Van még fél éved jobban elsajátítani a szlovén nyelvet. Nyilván a saját nyelvüket jobban szeretik, de azt nagyon szeretik a helyiek ha megpróbáltad megtanulni a nyelvüket (ez hatalmas plusz pont).
2023. febr. 14. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!