Melyik egyetemi szakot érdemes elvégezni, amin nem kell annyi matek tudás?
Állatorvosira??? Láttatok már emelt kémia érettségit? A fél feladatlap számolásból áll. Erős matektudás nélkül azt esélytelen megírni 80% fölöttire.
Illetve már az állatorvosi első évén is van biomatematika, ami elárulom, hogy eléggé matekos tárgy.
Inkább a bölcsész szakokat nézegesd, ott jobban megúszhatod a matekot. (Bár én úgy tudom pl pszichológián is van statisztika, amihez szintén elengedhetetlen a matek.)
#5 Nyilván nem egy emelt matek szint, de igenis kell hozzá egy erős alaptudás.
Alapból minden reálos tárgyhoz kell a matek (igen, valamennyire még a bioszhoz is), tehát ha az a cél, hogy a matekot megússza, akkor nem ilyen irányba kell menni.
Az emelt kémián vannak olyan több ismeretlenes számolások, amiket egy gyengébb matekos nem fog tudni megcsinálni. Illetve ha nem érti a matek alapokat, akkor azt se fogja érteni, hogy kémiában miért úgy vannak a dolgok ahogy, és ez nem az a tárgy, amit lehet magolva tanulni, ezt érteni kell.
Illetve, ahogy említettem, az állatorvosin is vannak kötelező matekos tárgyak, úgyhogy ez nagyon nem jó ajánlás annak, aki nem akar matekot tanulni.
köszönöm a válaszokat és az ajánlásokat!
Igazából hármas és négyes között vagyok matekból, szóval kicsi matekkal nincs baj, de tudom , hogy egyetemi szinten nehezen menne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!