Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi a titka a jó témavezetőnek?...

Mi a titka a jó témavezetőnek? Aki lelkiismeretesen segít és nem rád hagy mindent, hogy a végén szívj vagy simán tesz rád? Hogy lehet kiválasztani ismeretlenül az előbbit mikor még nem ismerjük a tanárainkat?

Figyelt kérdés
2023. jan. 29. 21:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha ismeretlen az intézmény, javaslom a markmyprofessort, nem feltétlenül az lesz a jó tanár, akit ötösre értékelnek, mert milyen víceske és laza, hanem valahol a középmezőny.

Érdemes nézni azt is, hogy milyen a publikációs listája. Aki pörgeti rendesen és évente több cikket is kiszór, annál van min dolgozni és fog is téged hajtani.

Azt is érdemes lehet nézni, hogy ha doktorált, akkor mennyi ideig piszmogott a saját munkáján. Ha 10+ évig, akkor felejtős, a saját feladatait sem képes priorizálni, nemhogy a tiéd.

Elsőéves doktoranduszokat is el lehet felejteni, jó 2-3 évet le kell ahhoz húznia egy ilyen helyen az embernek, hogy tudjon mást vezetni.

Gyesről odatévedt emberekkel sem állunk le és nyugdíj előtt melegedőkkel sem. Nekem a kedvenceim a 30-40-es gyerektelen (vagy az elmúlt pár évben aktívan tanító) réteg a kedvencem, ők a legmegbízhatóbbak.

Ezek csak az én meglátásaim.

2023. jan. 29. 22:47
 12/15 A kérdező kommentje:

Jó meglátások szerintem. Kár, hogy a mmp már nem túl népszerű az elmúlt években.

Most, ha már említetted a doktoranduszokat. Doktorin gondolom azért a témavezető felé az is motiváló lehet, ha közös cikket írtok hiszen az neki is számít. Diplomamunkánál vagy szokdogánál pedig nyilván nem lehet felrakni semmit az mtmt-be.

2023. jan. 29. 22:51
 13/15 anonim ***** válasza:

Fel lehet, ha például előbb vannak meg az adott részeredmények és utána a szakdoga vagy ha a szakdoga csak egy részeredmény és mondjuk van egy olyan aspektus, amiből kijön egy újabb tudományos munka. Tdk-ra is hasonlóképp viszed a szakdogát.

Ami a doktorit illeti: sokak előbb választanak témát, tudják pontosan, hogy mit, hogyan szeretnének csinálni, a témavezető pedig kis túlzással dísznek van. Ha viszont csak a terület vagy témakör van meg, ez lehet nagyon nagy lutri. A másik stratégia, hogy előbb választasz embert és együtt dolgozzátok ki a témát, maximum annyi az elvárásod a témával kapcsolatban, hogy érdekel és van pár ötleted, értékelhető gondolatod róla, mikor odamész. Itt is kell szerencse, hogy olyanba tenyerelj, amit mem utálsz meg és merítesz ki 4-6 év alatt, de legalább az ember, aki melletted lesz, tolni fog előre, mert érdeke.

2023. jan. 29. 23:16
 14/15 A kérdező kommentje:

Egyébként te mit gondolsz mennyivel "nehezebb" saját eredményekből cikket írni ahogy halad a kutatásod, mint pl. kezdőként összehozni egy a témádhoz kapcsolódó vagy épp azt alapozó review cikket?

Nekem egyébként van már témaötletem csak ember kell hozzá, de rajta vagyok. :)

2023. jan. 29. 23:25
 15/15 anonim ***** válasza:
Kérdezz meg felsőbbéveseket hogy ők kit ajánlanak? Nekem egy doktorandusz adott egy listát, és azt kicsit szűkítve találtam magamnak egy akkor végzett doktoranduszt. És ő kb hetente konzultál velem és még segített is fogalmazásban szakdogánál. Plusz ha mondjuk valamelyik programomban hiba van, akkor közösen leülhetünk és segít benne.
2023. jan. 30. 00:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!