Orvos szeretnék lenni, de úgy érzem, nekem fontosabb a család?
Volt egy hasonló kérdés, arra még én is nyugtatóan válaszoltam, hogy persze, lehet családod, de én is elbizonytalanodtam (nem a kérdéstől).
Mindig is azt gondoltam, hogy nekem majd családom lesz, és úgy érzem, nekem fontosabb a család, az legyen nekem az első, ne a munka. De akkor valóban jó orvos lennék, és jó anya? Érdekel az orvosi, de nem annyira, hogy állandóan ügyeljek, és alig lássam a gyerekeimet.
Van B tervem, tehát lennék más is, nem csak orvos, csak nem tudom, azokat mennyire élvezném, illetve hogy nem bánnám-e meg, hogy nem orvos lettem.
Tudom, hogy nem dönthettek helyettem, csak tanácsokat szeretnék, hogy ki mit tenne, illetve hogy az orvosnak tanulók mennyire gondolnak családra, ők hogy látják ezt.
Ez a szakma eléggé kimerítő.
Ha hazaérsz a munkából nem nagyon lesz erőd segíteni a háziban. Végig hallgatni, hogy milyen gonosz a matektanár stb.
Orvosként bármikor behívhatnak dolgozni!
Akár beteg a gyereked akár nem.
Ha karácsony van akkor is.
El kell döntened, hogy feláldozod e a saját életed másokéért.
Első: igen, én is ettől félek, hogy a munka mellett nem jut majd energiám a családra. A feláldozás pedig jó kérdés, épp ebben kértem segítséget.
2.: Tudnál mondani ilyen területet?
Köszönöm a válaszokat. A fogászat sajnos pont az a része az orvoslásnak ami nem érdekel, sőt taszít, szóval fogorvos nem leszek. Neked sok szerencsét az egyetemhez. :)
A szakterületet köszönöm, a háziorvoson korábban is gondolkoztam, de annak is kell ügyelnie, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!