Jogi palya vagy orvosi?
Figyelt kérdés
2023. jan. 20. 10:28
1/16 anonim válasza:
Bármelyikkel sikeres tudsz lenni, ha kellően kitartó és alázatos vagy, de nagyon más terület a kettő, nem tudunk helyetted dönteni.
2/16 anonim válasza:
Csak az a fontos, hogy doktor legyen a neved előtt? Orvosnak ne menj, ha csak ennyi a motivációd!
3/16 anonim válasza:
Amelyik érdekel. Ha a doktor titulus motivál, házasodj inkább össze eggyel és ne fárassz senkit a felsőoktatásban
4/16 anonim válasza:
Ez két teljesen különböző terület. Eleve más tárgyakat igényel. Az orvosira inkább reál tárgyak kellenek gimiben (biológia, kémia, fizika stb), a jogira meg a humán (történelem, magyar). Eleve így kell készülni érettségire a tanulmányaid alatt. Teljesen más beállitottság. Nem részletezted a kérdésed hanyadikos vagy, és mik a kedvenc tárgyaid, amik mennek, mert ez fontos.
A jog talán kevesebb elkötelezettséget igényel, mint az orvosi, azt lehet levelezőn is csinálni. Orvosit csak nappalin.
5/16 A kérdező kommentje:
8.os vagyok kitűnő tanuló. És egy elég erős gimnáziumba jelentkeztem . Remélem fel is vesznek . Mind a két terület vonz erdkel .Nagyon szívesen gyogyitanék ,mentenék életeket. Viszont ha orvos leszek én életeket akarok menteni nem elégszik meg egy házi orvosi praxissal ....és mindneki le akar beszélni hogy sokat kell tanulnom.onkabb menjek jogra ...Na most a jogi pálya is vonz szívesen lennék bíró vagy ügyész is . Viszont jobban az orvosi....csak nem tudom hogy hogy megy a menete pld ha én kardiológus szív sebész szeretnék lenni.?
2023. jan. 20. 17:38
6/16 anonim válasza:
Azt olvastam a fórumon, hogy protekció kell egy jogásznak, hogy előre tudjon jutniu, nem tudom, ez mennyire igaz. És hogy sok jogász keveset keres.
7/16 anonim válasza:
Most ezt miért mi döntsük el. Már 90000 ilyen kérdést láttam, de le merem fogadni 80%-a feladja már az emeltekre készülésnél. Ha tényleg nem tudod magad eldönteni, hogy orvos vagy jogász akarsz lenni akkor valóban az akarsz lenni, vagy csak a prestige hajt?
8/16 anonim válasza:
Nem orvosira járok, ha valaki jártasabb, javítson ki, de ugye alapból az általános orvosi 6 év, gimnázium után oda kellene jelentkezned. Utána van szakképzés, ahol kardiológiára specializálódhatsz.
9/16 Are You Scorpio válasza:
orvoskent elmesz kulfoldre es jol elsz. jogaszkent nehez tavozni, kulonbozeti vizsgak, magas szintu preciz szakmai nyelvtudas, stb.
10/16 anonim válasza:
Egyébként ige, orvosként mehetsz nyugatra jobb fizetésért. Én a helyedben elhúznék külföldre, ha tehetném. Magyar jogászt viszont minek alkalmaznának külföldön, hacsak nem ilyen nemzetközi jogász vagy mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!