Vajon ezzel a ponttal bejuthatok az egyetemre ?
Figyelt kérdés
Azt látom hogy a tavalyi évben a BGE-re levelezon fizetős szakon a kereskedelem és marketing pont száma 320 volt. Nekem 315 lesz…
Ahogy olvastam megváltoztatják a ponthatárokat,elképzelhető hogy ezt a ponthatárt is leviszik?
2023. jan. 16. 15:20
1/3 anonim válasza:
Tehát akkor: a ponthatár még mindig a keretszámnak megfelelően utolsóként felvett személy pontszáma, nem előre meghatározott. Tehát hiába viszik le a minimumponthatárt, ha mindenkinek sok pontja lesz a felvételizők közül, és a keretszámot sem bővítik, akkor nem megy lejjebb a ponthatár.
Ettől függetlenül van rá esélyed, hogy felvegyenek (HA a minimumot eléred), a ponthatárok általában mozognak valamennyit.
2/3 anonim válasza:
Én nem értem, hogy miért gondolják azt egyesek, hogy a ponthatárt lejjebb viszi valaki. A keretszám és az utolsó felvett pontszáma a releváns. Lehet, hogy idén 350 pont lesz a határ de az is lehet, hogy csak 300. Ez függ még az érettségi nehézségétől is.
3/3 anonim válasza:
Előttem megválaszolták, hogy mit jelent a ponthatár, én annyival egészíteném ki, hogy nézd meg tavaly mennyi volt a keretszám levelezős fizetősre, és mennyit vettek fel, mert gyanús, hogy a BGE-n fizetősön is annyi túljelentkezés lenne, hogy 320 ponttal jut be valaki az utolsó helyen. Szerintem valószínűbb, hogy nem volt annyi jelentkező erre a szakra erre a formára, hogy megteljen a keret, és az utolsó oda jelentkezőnek, ennyi volt a lefkevesebb pontja. Simán lehet, hogy lett volna még 10 hely is mondjuk, és akkor ha valaki 280 ponttal jelentkezett oda, akkor még ő is befért volna a 320 után. Ezt statisztikába felvin ki kell keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!