Ha csak angol nyelvből teszek emelt szintű érettségit, bejuthatok egyetemre?
Nezd meg mi kell hozza az szte oldalan vagy kerdezz utana, mindenhol mas a kovetelmeny.
Nekem anglisztika szakra kellett de ez logikus mert angolt tanultam volna
nekem egy angol emelttel lett 413 pontom, pedig a többi érettségi se sikerült rosszul, a ponthatár viszont 440 körül van minden évben, szóval szerintem egy emelttel nem fogsz bejutni.
(amúgy nem kötelező, a középbiosz se, csak másképp nem lesznek meg a pontok)
Elég egy emelt, de akkor nagyon jó közép érettségiket kell írni mellé, és nem árt a plusz pontokat más módon feltornázni, pl. egy C1-es nyelvvizsgával.
Egyébként nem kötelező a közép biosz, és a magyart sem nézik jobban, mint bármi mást. (Tudom, hogy ezt a második válaszoló is csak hallotta valahonnan, de én sem értem, hogy miért emelnék ki pont a magyart, pedig pszichológiára járok. Pontszámításnál ugyanannyira számít, mint mondjuk a matek vagy a töri, hiszen kötelező érettségi tárgy, és elfogadják belőle az emeltet. De ennyi. Hosszútávon semmi haszna nincs pszichológia szakon az emelt magyarnak, maximum könnyebb lesz beadandót írni "magyaros aggyal." Még azt tudom elképzelni, hogy az az ismerős magyarral akart duplázni a pontszámítás során, de erre játszani meg kissé felesleges, mert úgyis úgy számol a rendszer, ahogy a legjobban jár vele az ember.)
Egyébként minden infót megtalálsz a választott egyetem weboldalán vagy a felvi.hu-n, igaz most a keresztféléves felvételi miatt kicsit jobban el vannak dugva a pszichológia szakkal kapcsolatos dolgok, de meg lehet találni mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!