Valaki bejutott valamilyen egyetemre 300 pont alatt? (Gépészmérnöki vagy mérnökinformatikus szakra gondolok) Ha a matek és az info közép szintű érettségim jól sikerül, akkor bejuthatok ilyen szakra könnyen?
Szerintem nincsenek rossz jegyeid. Ha az érettségiket jól megírod, akkor bekerülhetsz az egyetemre.
Rákerestem pár egyetemre, hogy hol volt 300 pont alatt a gépészmérnöki és a mérnökinformatikus szakok:
DE-MK gépész ANÁ - 260 p
DE-IK mérnökinfó ANÁ - 264 p
DF gépész és mérnökinfó ANÁ - 260 p
KF-GAMFK gépész és mérnökinfó ANÁ - 260 p
ME-GÉIK gépész és mérnökinfó ANÁ - 270 p
OE-BGK gépész (magyarul) ANÁ - 275 p
OE-NIK mérnökinfó (magyarul Székesfehérvár) ANÁ - 272 p
PE-MIK mérnökinfó (Nagykanizsa) ANÁ - 260 p
PE-MK gépész (Veszprém) ANÁ - 260 p
PTE-PMMIK gépész és mérnökinfó ANÁ - 260 p
SZE-MTK gépész és mérnökinfó ANÁ - 260 p
SZIE-GÉK gépész ANÁ - 260 p
SZTE-MK gépész ANÁ - 260 p
Szerintem gyúrj a matekra, a fizikára és az infóra, akkor ezekre simán bekerülhetsz... Most még felesleges a pontjaidat számolgatni, csak tippelni tudsz, hogy milyen érettségit fogsz írni.
Persze, utolsó évben átismételtek mindent, ami előfordulhat az érettségiben.
És nem értem miről beszélsz, ha csak egy ponttal van több pontod a ponthatárnál, vagy pont annyi pontod van, mint a ponthatár, akkor felvettek. Nézz utána, hogy alakul a ponthatár.
Következő tanévben 280 lesz a minimum ponthatár, viszont ha matek nem az erősséged, akkor miért olyan szakra akarsz menni, ahol minden a matek és fizika köré épül?
Minden esetre bármit meglehet csinálni, ha elég szorgalmas és kitartó az ember. Lényeg, hogy szeresd amit csinálsz.
Én 96% középszintű infó, és 70%-os közép szintű matek érettségivel jöttem Szegedre mérnökinfó szakra.
(A középszintű infó érettséginek semmi köze az informatikához, a matekom meg elég gyenge lett, mert gimiben nem tanultam a matekot(se), mint ahogy mást se, mivel ígyis 4-5 ös voltam mindenből.)
A 70%-os matek érettségi ellenére már csak 1 matekom van hátra, eddig mindegyik meglett elsőre...
--> Ebből azt akarom kihozni, hogy CSAK rajtad múlik hogy elbirod-e végezni az adott szakot, vagy sem. Tehát ez sem késő, ha itt kezdesz el megtanulni tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!