Hogy zajlik egy átjelentkezés egy másik egyetemre?
Hany feleved van meg? Mert altalaban egy vagy ket lezart felevvel lehet atmenni, de akkor ezt mar biztosan megnezted es tudod, hogy ott mennyi. A hitelesitett tematikat a jelenlegi TO-d adja. Ez a feleved mar le van zarva es ervenyes?
A BGE szabalyzataban (TVSZ vagy kulon szabalyzat) megtalalod, hogy mi a menete, mi a hatarido, illetve milyen dokumentumok kellenek, milyen atlag, meg minden. Ha valamit nem tudsz, akkor elvileg az uj TO kellene, hogy segitsen ebben, es/vagy a szakfelelos. De nem tudom, hogy ez a valosagban mennyire mukodik jol a BGE-n. A kreditbefogadasi eljarast is el kell inditanod majd, annak is van hatarideje. (En masik egyetemrol jelentkeztem at es mashova. Nekem az intezetigazgato segitett, mert felkerestem.)
Esetleg egy kicsit bovebben leirnad, hogy mennyit jartal mar Debrecenbe, mennyi van meg mar a tanulmanyaidbol, milyen finanszozasi formara akarsz atjelentkezni? Milyenrol? Mi az indoka az atjelentkezesi szandekodnak? Stb. Lehet, h a felvi.hu-n benyujtva a jelentkezesedet egyszerubb lenne most ujra felvetelizned, ezert kerdezem.
Két félévet már letudtam, ez most a harmadik. Azt tudom hogy nincs sok esély hogy államira felvegyenek.
Egy pár napon van még a határidő végéig és holnap fogok bemenni a hallgatói jogviszony igazolásért. A kreditigazolást és a tematikát is el fogom kérni és ezt egyből oda fogják adni vagy várni kell rá? Milyen papírokra lenne szükségem még?
Megneztem. Az atvetelrol a dekan dont, tehat ugyanabba az intezmenybe ket kulonbozo szakra nem adhatod be, mert a dekan ezt nem fogja nem eszre venni. A masik meg az, hogy az atvetelkor az uj intezmeny bejelent a FIR-be, a felsooktatasi informacios rendszerbe. Tehat a ket intezmenybe jelentkezes is lehet, h necces, mert ha egyszerre mindketto atvesz es atjelent magahoz...??? Eloszor vesz at, es utana kell beiratkoznod. A FIR megbolondul :-)
Az viszont biztos, hogy az atvetelig meg kell, hogy legyen a hallgatoi jogviszonyod az elozo intezmenyben.
En a helyedben halasztanam a kovetkezo felevet Debrecenben, es felveteliznek a BGE-re. Ha kellene, plusz pontoka csinalnek nyarig, h ingyen tanulhassak ott. Ha megsem vennenek fel, akkor inditanam el ezt az atjelentkezest a nyaron, es akkor szepen nyugodtan mindent elinteznek a TO-val szeptemberre. De nyilvan Neked meglehetnek a sajat szempontjaid.
Gondolom Te irtad ki az atjelentezeses kerdest is most. Itt van a BGE BSc Penzugy-Szamvitel nappalis tantervi halo. (Illetve amelyikre szukseged van, az valaszd ki.) Nezd meg, hogy ehhez kepest te hol jarsz most a Debreceni Egyetemen. Es amenyiben a penz nem szamit, hogy esetleg (es nem kicsi a valoszinusege hogy) fizetorsre vennenek most at, akkor ez alapjan dontsd el, hogy most lenne-e jobb becsatlakoznod, vagy inkabb a jovo felevben, es akkor mar inkabb talan az ingyenes kepzesre. Mit veszitesz es mit nyersz. Mik a szempontjaid. Ido, penz, stb.
Bocs, az *ujrafelvetelizes kerdest akartam irni.
Itt az Oktatasi Hivatal honlapjan el kellene olvasnod, hogy hogyan mukodik az allamilag finanszirozott kepzes.
Ha nem jutsz dulore, akkor hivd fel az Oktatasi Hivatalt. De talan kezdheted is ezzel.
Ehhez szukseged lesz az oktatasi azonositodra, amit a neptunban megtalalsz a szemelyes adatoknal. Nekem egy 11 jegyu szam. Ez nem a hallgatoi azonositod, ez egy masik szam. Az oktatasi hivatal ugyintezoje meg tudja neked mondani ez alapjan, hogy lenne-e visszafizetesi kotelezettseged, ha ilyen modon ujrafelvetelizel. Ezt meg a mai napon, de legalabb a het elso feleben probald meg megtudni. Segit a dontesedben, es akkor nem kesed le a hataridot sem, ha ugy dontesz, hogy atjelentkezel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!