Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen az SZTE pszichológia...

Milyen az SZTE pszichológia szaka?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az SZTE pszichológia szakát szeretném választani jövőre. Tudnátok nekem véleményt mondani róla? Esetleg a biológia szakról? Köszönöm :)

2023. jan. 13. 04:24
 1/3 anonim válasza:
100%

SZTE-re jártam, ugyan nem pszichologiára és nem is biológiára viszont a szobatársam bioszos volt. Nagyon kemény a biosz bsc első év kb latin magolás (pl: növénytan, ilyenek) viszont szegeden elvileg elég jó a biosz. És mivel természettudományi alapszak ezért ezzel alapvetően nem mész sokra viszont rengeteg mesterre mehetsz utánna: Biológia msc valamilyen specializációval, egészégügyi mérnök, táplálkozástudomány és még rengeteg más akár teljesen más területen. És elvileg ezek egy ilyen alapszakkal már sokkal könnyebben mennek. Legalábbis én ezt hallottam a kolis szobatársamtól.

A pszichológiáról nem tudok sokat, annyit viszont igen, hogyha pszichológusként szeretnél majd dolgozni, tehát emberekkel foglalkozni, őket gyakorlatilag kezelni, oda is mester kell a bsc mellé.

2023. jan. 15. 00:39
 2/3 anonim válasza:
100%
Annyit hozzátennék még, hogy mikor mentem egyetemre volt pár ismerősöm akik szintén szegedre jártak és egyetem előtt egész nyáron azt hallgattam, hogy mennyire imádták szegedet, én meg gondoltam, hogy valami túlzás, de nem volt az. Nagyon szerettem oda járni, egyszerre vidéki "kis egyetem" de közben meg elég nagy is, nagyon sok a szórakozási lehetőség és a közösséget is imádtam :)
2023. jan. 15. 00:42
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2023. jan. 16. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!