Kiből/milyen emberből lesz jó PSZICHOLÓGUS?
Sokféle jó pszichológus van, mert sokféleképpen lehet jó pszichológusnak lenni. Magának a pszichológiának is sok ága van és ezek nagyon eltérő feladatokat illetve kihívásokat jelentenek.
A jó pszichológus szakértője, tudósa szakmájának, de e mellett mindig nyitott az egyéni ember egyéni problémáira, hiszen nincs két egyforma ember, nincs két egyforma helyzet. A jó pszichológus tehát nagy szakmai műveltsége (naprakész szakirodalmi tájékozottsága) és születetten magas érzelmi és logikai intelligenciája (tehetsége), jó önismerete ellenére szerény, mert tisztában van tudásának korlátaival.
Igazán jó pszichológus az lehet aki nemcsak alkalmazza az ismereteit, hanem kutatja is szakterületét és új ismeretekkel gyarapítja, miközben értelmezi az eléje került eseteket. Az, hogy mennyire eredeti módon, mennyire lényeglátóan képes gondolkodni, az tükröződhet tudományos publikációiban is.
Sütirecept.
Nem elég, hogy kell egy jó alapanyag (pl. azt nem írta le senki, de elég lényeges, hogy egy szakember személyiségszerveződése milyen szinten van, vagyis illene magasan struktúrált és jól működő személyiséggel rendelkezni), de kell egy hozzá passzoló módszer, és egy megfelelő klienskör.
Én a kis hebehurgya, művészi természetemmel nem tudom milyen analitikus lennék pl., de lehet én leszek a művészetterapeuták gyöngye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!