Pszichiáter legyek vagy pszichológus?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel az emberi agy és a viselkedés, ha az idegrendszerről van szó és az agyról szívesen megtanulom a kémiai/fizikai oldalát is ,mert őszintén érdekel. Főként kutatni szeretnék és esetleg létrehozni egy alapítványt/magánklinikát stb( tudom ez nagy álom) ahol javíthatnám az emberek életminőségét,motiválhatnám őket. Nem tudom ez alapján az orvosi vagy a pszichológia a nekem való. Szerintetek? :)
2014. okt. 15. 14:30
 1/6 anonim ***** válasza:
szerintem pszichiátria inkább
2014. okt. 15. 14:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem az orvosi jobban passzolna neked.
2014. okt. 15. 14:45
 3/6 anonim ***** válasza:
A pszichológus csak bölcsész, mint egy történelemtanár.
2014. okt. 15. 14:50
 4/6 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok azzal melyik bölcsész és melyik nem. A dilemma oka,hogy a az orvostudományoknak csak ezen kis része érdekel,félek szenvednék az orvosin így. Ez a fő probléma tehát.
2014. okt. 15. 14:52
 5/6 anonim ***** válasza:

A pszichológushoz csomó jellemhibás ember jár. Az orvos lát olyanokat is, akik sérülésből tanulják újra az életet, küzdenek ezerrel, hogy jobban legyenek. Az orvos írhat fel gyógyszert is, a pszichológus meg úgymond csak beszélget. Szerintem még a neurológia is izgalmas kapcsolódó terület.

Aki tényleg szerencsétlenül jár, annak sokszor nincs pénze pszichológusra, a gyászát és a kudarcait egyedül kell cipelnie, az életminőségén semmit sem tudnál javítani.

2014. okt. 15. 15:06
 6/6 anonim ***** válasza:
A kérdező már leírta egy párszor, hogy érti a kettő közötti különbséget. :D Nehéz dolog... Mert pszichológusokkal Dunát lehetne rekeszteni, tehát, ha teheted, ne csessz ki magaddal. Az orvosin viszont az utolsó két év szól a specializálódásról, mindent ától cetig tudnod kell... Szóval ne csessz ki magaddal. Először amúgy én is úgy voltam vele, hogy pszichiáter szeretnék lenni, azért akarok az orvosira menni, elkezdtem utánaolvasgatni a biosznak és a kémiának, mert mindenképpen kelleni fognak, és most úgy vagyok vele, hogy kizárt, hogy pszichiáter legyek, az nem nekem való, a neurológia annál inkább, és ha nem vesznek fel, lehet, leszek gyógyszerész, mert az EGÉSZ (és nem csak az agy, az ember meg az elme cuccok) baromi érdekes.
2014. okt. 17. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!