Pszichiáter legyek vagy pszichológus?
Figyelt kérdés
Nagyon érdekel az emberi agy és a viselkedés, ha az idegrendszerről van szó és az agyról szívesen megtanulom a kémiai/fizikai oldalát is ,mert őszintén érdekel. Főként kutatni szeretnék és esetleg létrehozni egy alapítványt/magánklinikát stb( tudom ez nagy álom) ahol javíthatnám az emberek életminőségét,motiválhatnám őket. Nem tudom ez alapján az orvosi vagy a pszichológia a nekem való. Szerintetek? :)2014. okt. 15. 14:30
2/6 anonim válasza:
Szerintem az orvosi jobban passzolna neked.
3/6 anonim válasza:
A pszichológus csak bölcsész, mint egy történelemtanár.
4/6 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok azzal melyik bölcsész és melyik nem. A dilemma oka,hogy a az orvostudományoknak csak ezen kis része érdekel,félek szenvednék az orvosin így. Ez a fő probléma tehát.
2014. okt. 15. 14:52
5/6 anonim válasza:
A pszichológushoz csomó jellemhibás ember jár. Az orvos lát olyanokat is, akik sérülésből tanulják újra az életet, küzdenek ezerrel, hogy jobban legyenek. Az orvos írhat fel gyógyszert is, a pszichológus meg úgymond csak beszélget. Szerintem még a neurológia is izgalmas kapcsolódó terület.
Aki tényleg szerencsétlenül jár, annak sokszor nincs pénze pszichológusra, a gyászát és a kudarcait egyedül kell cipelnie, az életminőségén semmit sem tudnál javítani.
6/6 anonim válasza:
A kérdező már leírta egy párszor, hogy érti a kettő közötti különbséget. :D Nehéz dolog... Mert pszichológusokkal Dunát lehetne rekeszteni, tehát, ha teheted, ne csessz ki magaddal. Az orvosin viszont az utolsó két év szól a specializálódásról, mindent ától cetig tudnod kell... Szóval ne csessz ki magaddal. Először amúgy én is úgy voltam vele, hogy pszichiáter szeretnék lenni, azért akarok az orvosira menni, elkezdtem utánaolvasgatni a biosznak és a kémiának, mert mindenképpen kelleni fognak, és most úgy vagyok vele, hogy kizárt, hogy pszichiáter legyek, az nem nekem való, a neurológia annál inkább, és ha nem vesznek fel, lehet, leszek gyógyszerész, mert az EGÉSZ (és nem csak az agy, az ember meg az elme cuccok) baromi érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!