Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakot ajánlanátok?

Milyen szakot ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Idén májusban érettségiztem, és most kihagyok egy évet az egyetem előtt. És fogalmam nincs mihez kezdjek magammal, hogy hova jelentkezzek. Igazából jó tanuló voltam már általános iskolában is, aztán a gimiben is 5ös voltam szinte majdnem mindenből, az érettségim is nagyon jól sikerült, de soha nem volt semmi amiből kiemelkedő lettem volna. Megtanultam amit kellett, jó jegyeket kaptam, de nem voltam soha semmiből úgymond "zseni". Szóval nincs egyetlen olyan tárgy sem amire azt tudnám mondani, hogy igen ezt imádtam, jó voltam belőle, értettem mindent és valami ezzel kapcsolatos szakon szeretnék továbbmenni.

Azt tudom, hogy mindenképpen valami olyan szakot akarok választani amivel később jó elhelyezkedési esélyeim lesznek, illetve hogy számomra nem a munka az ami a legfontosabb. Nem akarom, hogy az határozza meg az életemet. Olyan munkát akarok amiből meg tudok élni, nem luxuskörülmények közt, de az anyagi biztonságom azért meglegyen. És mindenképpen olyan legyen ami mellett szabad maradhatok, ami nem hat ki a magánéletemre drasztikusan és nem korlátoz le.

Pontszámokat nézve olyan max 410 pont, biosz a választott tárgyam, de nem azért mert ezzel akarok foglalkozni csak ezt sok helyre elfogadják.

Szóval szerintetek mit kellene választanom?

2010. okt. 2. 23:22
 1/2 anonim ***** válasza:
Azért vmennyire csak be tudod határolni...pl kezdj el kizárni dolgokat. Vagy mik azok a tárgyak, amiket az átlagnál jobban szerettél? Mondjuk nem volt annyira rossz tanulni?
2010. okt. 4. 22:32
 2/2 anonim ***** válasza:

Nehéz így segíteni, de akkor valami olyan szakot, ami nem konkrétan egy tantárgyról szól nagyon mélyen (szóval ne menj el matematikusnak, biológusnak, történésznek stb.), hanem több tantárgyat is érint. Hiszen azt mondtad, mindenből jó voltál, akkor talán az egyetem sem okozna megoldhatatlan feladatot, így elég sok esélyed van.

Nekem például a matek nagyon nem ment, a többi tárgyból szinte mindig 5-ös voltam, matekból meg 2-3-as, de az is nehezen, pedig igyekeztem megérteni. Így nekem eleve csak olyan szakok jöttek szóba, ahol semmi matek, így nagyon leszűkült sajnos a kör (nyelvszakos lettem végül). De ha te mindenből jó vagy (még ha nem is kiemelkedő), akkor sok lehetőséged van. Februárig még van pár hónapod, fogj egy felsőoktatási tájékoztatót, lapozgasd, minden olyan szaknak, ami esetleg szóba jöhetne, nézd meg a részletesebb tájékoztatóját, keresgélj neten, olvass véleményeket róla.

Azt írtad, hogy egy olyan tantárgy sincs, amiben kiemelkedtél volna, vagy imádtad volna. És valami olyan dolog, ami nem tantárgyhoz köthető, de van hozzá kedved, adottságod? Például ha szívesen segítesz másoknak, akkor valami gyógypedagógiás dolog? Ez csak egy példa, csak ez is egy lehetőség, hogy megnézed, mik a legjobb tulajdonságaid, mihez van tehetséged, és ezeket hol tudnád hasznosítani, melyik szakon.

2010. okt. 5. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!