Tényleg nem lehetek se ápoló, se szülésznő, ha géllakozva vannak a körmeim?
Eü.-ben tudtommal mindenhol tilos bármiféle körömlakk/műköröm stb.
De ha téged már ez is eltántorít, akkor ne válassz hasonló hivatást, mert a köröm leszedése konkrétan a LEGKISEBB áldozat eü-s dolgozóként, ennél csak nagyobb áldozatok és nehézségek lesznek. 😅
Tudom, hogy milyen áldozatok és nehézségek vannak.
De ez kb olyan, mintha megszabnák nekem, mától csak ilyen meg olyan hajszínem lehet, vagy hogy lehet e tetoválásom. Tetszik vagy nem, a körmöm én vagyok, évek óta ez az én kis "énidőm".
És igen, ez lehet rosszabbul érint, mint a hányás takarítás, a vér, vagy a 12 órázás...
Egészségügyi dolgozóként napi szinten érintkezel betegekkel, tehát a kezeidet tisztán kell tartani, és az a baj hogy a körömlakkal/műköröm higiéniailag problémás. Elfedi hogy milyen kosz lehet a körmöd alatt. A műköröm réseiben igazi bacitenyészet alakulhat ki. Ha hosszú akkor kiszakíthatja a gumikesztyűt. A lepattogzó lakk meg gondolhatod hogy nem jó ha bekerül valahova.
De amúgy sok helyen nem veszik komolyan és nem nagyon figyelnek erre (sajnos).
Pici körmöm van, 3 hetente megyek is vágatni, újra csináltatni. Maximum S-es méret, az is csak ha már megnőtt. :(
Hát ha muszáj persze lemondok róla, értem, hogy egészségügyi okai vannak, bár nyilván tisztán tartom a kezem.
Kerdezo, szoc gondozo es apolo szakot vegeztem. Idosek otthona, hajlektalanok otthona, korhaz, hazi segitsegnyujtas, idosek klubja...
Mindenhol, de foleg a korhazban, szinte az osszes fiatalabb es kozepkoru nonek valamilyen mukorme volt. Pelenkazashoz, agyazashoz, szinte mindenhez gumikesztyu kell vagy javallott. Ketto a lenyeg, hogy ne legyen tul hosszu, es lehetoseg szerint ne tul kirivo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!