Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetem elkezdése 26 évesen 2...

Egyetem elkezdése 26 évesen 2 gyerek mellett?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

26 éves vagyok van egy 3 és egy 4 éves gyerekem . Sajnos érettségi után nem tanultam tovább inkább dolgoztam majd fiatalon férjhez mentem és lett 2 gyermekem. Elkezdett foglalkoztatni a gondolat , hogy mi lenne ha teljesìteném egy régi vágyamat és szülésznő lennék. Eljátszottam a gondolattal, hogy szeptemberben neki kezdenék csak kicsit félek , hogy munka(kozmetikus vagyok) és 2 gyerek mellett , hogy kivitelezhetném. Szerencsére segìtségem az van ha kell majd a vizsgák stb miatt . Van aki levelezőn tanulta ezt a szakmát? Hogy kell elképzelni ezt mikor kell bemenni levelező esetén? A másik ami eszembe jutott , hogy 31 éves lennék mire végeznék . Nem "ciki" ebben a szakmában ennyi idősen frissnek lenni? Nem indulnék nagy hátránnyal munkavállalás szempontjábòl? Érdekelne még, hogy jelenleg , hogy keres egy szülésznő?

A munkájuk sötét részével tisztában vagyok , ezzel együtt is szeretnék szülésznő lenni. Köszönöm előre is a válaszokat.

2022. dec. 2. 22:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
En úgy tudom hogy egyetemet 25 éves korig lehet elkezdeni, de hátha valaki okosabb és megcáfolja..
2022. dec. 2. 22:37
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

1. Régen is 35 év volt ez a korhatár, most meg már nincs ilyen. 99 évesen is elkezdheted.

Kérdező ne legyenek illúzióid, ez qva kemény lesz, de ha van, aki segítsen, akkor mindenképpen vágj bele! Ne hagyd elúszni az álmaidat. Én 48 évesen most járok egyetemre (igaz, nem az elsőre) munka meg nagy család mellett, szenvedek mint állat de még így is nagyon megéri nekem. Neked meg duplán megéri, fiatal vagy, tanulj!

2022. dec. 2. 22:41
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

NINCS KORHATÁR A FELSŐOKTATÁSBAN, sem nappali, sem levelező szakon. 40 évesen is elkezdheted.

Pszichológia szakra tudok példát mondani. Több olyan ismerősöm van, aki másoddiplomásként állt neki, elégezte az alap és mesterképzést, ami 5 év, azután még csinált szakvizsgát, ami legalább 2 év. És jól vannak.

Orvos-Tóth Noémi az egyik legismertebb magyar pszichológus. Ő például 30 évesen kezdte.

Nem állítom, hogy könnyű,támogatás nélkül valószínűleg borzasztóan nehéz lenne összeegyeztetni a két picivel. A te motivációd fogja ezt meghatározni

2022. dec. 2. 22:49
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
2-es válaszoló válasza nagyon motiváló :)
2022. dec. 2. 22:51
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Talán előretanulhatnál nyáron, meg amikor tudsz, nagyon sokat segítene
2022. dec. 2. 23:00
 6/13 A kérdező kommentje:
Hogyan tudnék előre tanulni? Sajnálom de még nagyon nem vagyok képbe , hogy hogy működik ez az egész .
2022. dec. 2. 23:06
 7/13 anonim ***** válasza:
31%

Feltételezem láttad már, de azért linkelem. Ezek a 2020as felvételi ponthatárok. A felvi pontszámító kalkulátorral meg lehet nézni, a saját érettségi jegyed mennyire térnek el az elvártaktól

[link]

Aki végzett, vagy bármilyen tapasztalata van a szakkal, olyan embert érdemes megkérdezni. Valószínűleg az anatómia lesz a válasz, illetve úgy egyáltalán a biológia a Növénytan kivételével (feltételezem)

Érettségiztem anno bioszból, szerintem a panemasulis könyv jobb befektetés, számomra legalábbis érthetőbb volt a mozaiknál

Ez itt például egy egyetemi miatatanterv a 8 szemeszterről [link]

2022. dec. 2. 23:31
 8/13 anonim ***** válasza:
75%
Itt az a kérdés inkább hogy megéri e annyit copni, mivel lesz jobb életed ha elvégzése a szakot, mert ha semmivel akkor kár a rengeteg elpazarolt időért. Ha lesz jobb munkád, akkor megéri, hosszú távon
2022. dec. 3. 09:44
 9/13 anonim ***** válasza:
11%
26 év nem akadály, és nem is leszek annyira "túlkoros", hogy az komolyan számítana, ha tényleg akarod. DE 2 ilyen kicsi gyerek mellett én nagyon meggondolnám, és nem csodálkoznék, ha nem bírnád.
2022. dec. 3. 11:02
 10/13 A kérdező kommentje:
Az biztos, hogy dupla annyit keresnék vele mint most és ez egy hivatás is számomra. Csak az oda elvezető utat nem tudom még elképzelni , hogy valòsìtom meg. Jelenleg sok szabadidőm van mert nem vagyok tele vendégekkel emiatt elgondolkodtam, hogy nappalin csinálnám ameddig a gyerekek oviba vannak csak nem tudom akkor mikor tudnék a szalonba lenni . Gondolom a suliba minden nap be kéne mennem hétfőtől péntekig. Nem lehet mellette dolgozni . Vagy van aki megoldotta nappali mellett a munkát?
2022. dec. 3. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!