Megeri szülésznőnek tanulni?
Figyelt kérdés
Jovore fogok érettségizni és mindenképpen egészségügyi irányba szeretnék menni. Gyógytornászra nem lesz elég pontom sajnos, viszont a minap szembe jött velem a szülésznő és elkezdett érdekelni, nagyon tetszik hogy akár egy szülést is levezényelhet egyedül (persze ahol nincs komplikáció). Nem vagyok az az erzelmes ember így nem hiszem hogy annyira megviselni egy baba halála, de empatikusnak empatikus vagyok. Pénzügyi viszonylatban viszont nem tudom mennyire lenni jövedelmező. Magánban eltudnek helyezkedni? (Állami mellett) illetve mennyire van hiany manapság szülésznőkből? Mennyire becsülik meg őket? Köszönöm ha valaki válaszol2022. dec. 8. 13:53
1/6 anonim válasza:
Felsőfokú, biosszal, és kémiával számolj. Ez egy gyönyörű hivatás, de rengeteg tanulással, kitartással, és munkával jár. Ha elég elhivatott vagy a szakma iránt akkor menni fog, de ha csak b opcióként kezeled, esélytelen.
2/6 A kérdező kommentje:
Emelt bioszom lesz, kémiát már nem tanulok. Felvettem faktra de le is adtam olyan nehéz volt es a tanárom is egy idiota volt.
Szep hivatás szerintem is, de gondolom közel sem annyira jövedelmező mint egy szülés nőgyógyász. Esetleg nem tudod mennyit lehet vele keresni? Tudom hogy a tablazat szerint F osztály, de gondolom ha ejszakazok többet lehet vagy ha vállalok plusz munkát, ilyenek
2022. dec. 8. 14:09
3/6 anonim válasza:
Szerintem nem. Akkor már legyél inkább diplomás ápoló, azzal is tudsz szülészeten dolgozni,de egy sokkal sokoldalúbb szakma, amivel akár külföldön is elhelyezkedhetsz. Illetve az sem igaz hogy nem lesz elég pontod gyógytornára, mert minden egyetemen más. A SOTE-ra nagyon sok, de pl én Szegeden vagyok, most ősszel 350 és 355 között volt (nem emlékszem a pontos számra), és itt nagyon jó a képzés. Jó tanács: jól gondold át mit akarsz, mert inkább hagyj ki egy évet és szerezd meg a kellő pontot, mintsem félévkor rá kelljen jönnöd hogy off és abbahagyod mert nem vagy motivált, mert igazából nem is érdekel csak "jónak tűnt".
4/6 A kérdező kommentje:
En ápoló nem igazan szeretnék lenni, sok olyan osztály van ami egyeltalan nem érdekel.
Igen igen tudom, hogy vidékre sokkal kevesebb a ponthatar csak az a baj, hogy nem tudnék koliba lakni, nem szeretek alkalmazkodni senkihez (tudom rossz szokas) es egy albi meg elég drága, nem akarnám ezzel terhelni a szüleimet.
De köszönöm szépen a válaszodat 🥰
2022. dec. 8. 18:23
5/6 anonim válasza:
Akkor a munka világában lesznek gondok ha nem tudsz alkalmazkodni teljesen mindegy mit fogsz dolgozni
6/6 A kérdező kommentje:
Egy munkahelyrn muszáj, dolgoztam mar több helyen is alkalmi munkakent, de én eléggé introveltart vagyok és most még így nem nagyon szeretnék senkivel együtt lakni egy szobában 😅
2022. dec. 8. 22:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!