Nagyon gáz ha egy beadandóban vannak gépelési hibák?
Kellett írnom egy 3 oldalas beadandót, átolvastam többször is, be volt állítva a helyesírás ellenőrzés és miután elküldtem vettem észre hogy vannak benne elgépelt szavak.
Borzasztóan idegesít, mert nagyon maximalista vagyok.
Siettem, hogy el legyen küldve határidőn belül, elolvastam én de sajnos akkor nem tűnt fel csak utólag.
3 oldal nem hosszú, abban azért ki lehetne küszöbölni szerintem. Ha nem centized ki a határidő lejártáig, valószínűleg el tudtad volna kerülni, de ne aggódj, szerintem a többségnek marad benne pár hiba mindig. Az ideális az lenne, ha már a leadás előtti napon meglenne, tudnál rá aludni egyet és reggel ismét elolvasnád...dehát mikor találta utoljára ideális helyzetben magát egy leadási határidő előtt álló egyetemista? :)
Egyébként egy tipp: ha tudod, küldés előtt add oda valakinek, hogy olvassa át és javítsa végig! Más hibáját sokkal könnyebb ugyanis kiszúrni, mint a sajátodat.
Még egy tipp: állítsd át a betűméretet mondjuk 130%-ra és nézd meg a szöveget így is, vagy nézd meg nyomtatás nézetben is. Ezek a módosítások azt az érzetet keltik, mintha új szöveget látnál, számos hibát ki lehet még ilyenkor a saját szövegedben is szűrni, ami korábban esetleg nem tűnt fel. Én még szoktam pl. egy olyat is, amikor javítok valamit, hogy nyomok egy ctrl+f-et, és beütök két szóközt, szinte minden szövegben találok véletlen duplaszóközt, amit sem a helyesírás-ellenőrző, sem a szövegen végigfutó szem nem szúr ki elsőre.
Igen én is így látom, hogy mikor ...
Oda adnám de kinek... a csoport társaimnak is van dolguk, a szüleim nem tanult emberek, édesanyám alapból szegény nem tud helyesen írni, kihagy betűket, szavakat... senki nem fog engem ellenőrizgetni. Az bosszant, hogy be volt állítva a helyesírás ellenőrző és teljesen értelmetlen elgépelt szót nem húzott alá.
Holnap van a határidő igazából úgyhogy nem csúsztam ki csak pont nem akartam utolsó pillanatban küldeni meg túl is akartam rajta lenni, aztán ez lett belőle , de legközelebb jobban figyelek, legalább az látszik h nem crtl c + ctrl v ^^
köszi a tippeket,megfogadom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!