Ilyen jegyekkel felvesznek?

Figyelt kérdés

Sajnos akkoriban nem nagyon érdekelt a tanulás.

2002- ben érettségiztem.

Magyar 4

Töri 4

Matek 2

Angol 3

Info 2

Ha most meggondoltam magam és szeretnék egyetemre menni, ilyen jegyekkel felvesznek?

A 11. És 12 osztály jegyei is 3-4.

Van többletpontom 40.

Elvileg középszerű érettséginek számít, ha azzal számolom akkor 3oo felül van.

Ha hagyományossal akkor sajnos nem éri el a ponthatárt.

2023. jan. 6. 12:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ja és bocsi azt kihagytam, hogy azon felül hogy szakmám van, gyereket is nevelek, tehát akkor durván olyan 380 pont körül kell legyek.
2023. jan. 6. 13:29
 12/22 A kérdező kommentje:

Utolsó

Pont azért írtam ide ,mert nem voltam tisztában

Beirtam az edulineba, és a felvi.hu kalkulátorba is

És ennyit számolt ki

Nem én számoltam magamtól

Csak beírtam a jegyeket és azt ,hogy gyereket nevelek

Felvi .hu ha középszintűvel számolom

316 pont jön ki, mert azt írják 2005 előtti érettségi középszintűnek számít

2023. jan. 6. 13:34
 13/22 anonim ***** válasza:
Hátha jól írtad be (és gondolom igen) akkor az ennyi, ha nehéz is elképzelni a felvi.hu-s pontszámítónak jónak kell lennie
2023. jan. 6. 13:37
 14/22 anonim ***** válasza:

Ismerek olyat, aki korábbi érettségivel felvételizett, és neki mind 5-ös lett, tehát konkrétan 100 százaléknak számították őket. (Pár éve felvételizett.) Majdnem max pontos lett a felvételije.

Úgyhogy valószínű akkor nálad is valid, hogy ilyen sok pontot kapsz a felvételin régi fajta érettségivel.

2023. jan. 6. 15:03
 15/22 anonim ***** válasza:

Néhány külföldinek is így számolják a százalékokat, ahogy a kérdező írta. Ezért lett nekem is 410 pontom. Matek 3, magyar 3, kémia 5 és Magyarországi emelt föci 60% +40 többletpont, meg ugye az emeltért az 50. A kémiát 100%-nak számolták.

Jelentkezz a szakokra aztán a felfi majd kiírja úgyis.

2023. jan. 6. 15:18
 16/22 A kérdező kommentje:

Akkor most merjek vagy ne merjek felvételizni?

Nem szeretném, ha jót nevetnének rajtam, hogy ilyen jegyekkel szeretnék egyetemre menni..

2023. jan. 6. 15:20
 17/22 anonim ***** válasza:
Mégis ki nevetne ki??? Sokezer jelentkező közül szerinted bárkinek feltűnik, hogy te mit csinálsz? Egyébként is a pontokat szerintem gép számolja, nem emberek.
2023. jan. 6. 17:16
 18/22 anonim ***** válasza:
Eleve ez a baj, hogy a rendszer hibája a sok többlet pont. Ne értsetek félre, a tárgyi tudásnál egyetértek a többlet ponttal, de az ha valaki el akar menni egy gazdasági vonalra, de 3. lett egy EB-n szép dolog, de semmi köze ahhoz a tudományhoz, ugyanígy annak se, hogy valaki gyereket nevel, vagy éppen kisebbségi. Például látva a kérdező jegyeit, ami lényegesen gáz, mert azt kell mondani, röhej, hogy majdnem annyit ér, mint az én jó jegyeim, és mondhatni fényévekkel jobb eredményeim. Gáz, de így megértem legalább miért van annyi buta diplomás.
2023. jan. 7. 07:52
 19/22 A kérdező kommentje:

Utolsó

Ne haragudj azért nem tartom magam butának, az, hogy akkor tényleg nem sok mindent fektettem a tanulásba azt tényleg elb.sztam..

Nem volt olyan családi hátterem sem , ami ösztönzött volna, sajnos ..

Azóta 3 szakmám van, 3 gyermekem férjem, jó életem

Most jöttem rá úgy igazából , hogy mit is szeretnék , meg most van rá lehetőségem is .

2023. jan. 7. 08:43
 20/22 A kérdező kommentje:

Egyébként meg én úgy gondolom, nem a jegyei által kell valakit megítélni, hogy buta vagy nem..

Az a való életben mutatkozik meg igazán!

2023. jan. 7. 09:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!