Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ezekkel a jegyekkel felvesznek...

Ezekkel a jegyekkel felvesznek egyetemre?

Figyelt kérdés

Érettségi eredmények: [link]

Felvesznek így a Debreceni Egyetem bármely szakára? Sajnos a családom erőlteti.

2022. okt. 16. 21:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg idén mik voltak a követelmények az egyetem egyes szakára, de én úgy tudom hogy az egyetemek kérnek 1 vagy 2 tárgyból emelt érettségit is. Meg hát ezek a pontszámok nem túl erősek. De attól még lehet esélyed
2022. okt. 16. 21:41
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha már beírkáltad, nyugodtan kalkuláltass is vele. Viszont emelt szintű érettségire szükséged lenne, ráadásul elég jóra, mert dupláznod kellene (jelenlegi számítás szerint).

De a "bármely szak" hamar kibukást és/vagy kiégést fog okozni, inkább keress olyat, ami tényleg érdekel.

2022. okt. 16. 21:54
 3/7 A kérdező kommentje:
A Felvi.hu-s kalkulátort akartam használni, de valami baj lehet vele, mert számomra ismeretlen egyetemeket listáz csak. A debrecenit ki sem lehet választani. Ráadásul mezőgazdasági mérnöki (ez még valamennyire érdekel is) szakra 312 pontot számolt össze nekem, amit sokallok.
2022. okt. 16. 21:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Keresztféléves eljárás miatt adhat kevés egyetemet. Edulineos kalkulátort nézd meg.

60 + 53 pontod tuti van, plusz a két elfogadott érettségi tárgyad százaléka. De emelt akkor is kellene, anélkül nem vesznek fel jelenleg.

2022. okt. 16. 22:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Kell egy emelt.
2022. okt. 16. 22:04
 6/7 A kérdező kommentje:

"Keresztféléves eljárás miatt adhat kevés egyetemet." Így már világos, köszönöm.

"De emelt akkor is kellene, anélkül nem vesznek fel jelenleg."

Ezt sem vette figyelembe ez a hülye kalkulátor, mégegyszer köszönöm.

2022. okt. 16. 22:05
 7/7 anonim válasza:

Szia kérdező!

Sikerült végül kiszámolni mennyi pontod van?

2023. jan. 7. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!