Van valaki, aki úgy jár idősebbként egyetemre, hogy nincs nyelvvizsgája, vagy oda már mindenki úgy megy, hogy van?
Kollokvium : vizsga
Gyakorlati jegy : év közbeni teljesítményt értékelik, nincs vizsga (pl. ZH eredmények, jelenlét, aktivitásra adott pontok, beadandók stb.)
Azt nem írtad, milyen szak a cél, úgyhogy abszolút csak a saját tapasztalataimból tudok kiindulni. Nálunk az alapképzést lehetetlen lett volna egy B1-B2-es angoltudás nélkül elvégezni. Egyszerűen annyi szakirodalom volt, elsősorban a beadandók, szakdoga kapcsán, hogy nem lehetett volna boldogulni. És úgy tudom, ez a legtöbb, gyakran kutatott tudományterületen így van. De a mesteren (ahol ugyanilyen volt a helyzet a szakirodalmat illetően) volt olyan 50 körüli csoporttársam, aki azért nem kapott diplomát nyáron, mert neki csak egy nyelvvizsgája volt (nálunk kettő kellett). Nem tudom, hogy azóta megkapta-e, nem annyira követem a mostani nyelvvizsgás rendeleteket, de nem volt túl boldog emiatt.
Úgyhogy persze, van ilyen hallgató. És tény, hogy a nyelvtudás nem feltétlen függ össze igazán a nyelvvizsgával. De sok szakmában valóban fontos a nyelvtudás, úgyhogy általában érdemes bele időt és energiát fektetni.
Szia!
Elég tapasztalt vagyok ezzel az egésszel kapcsolatban , nyugodtan írj üzenetet ha bármi kérdésed van :)
26-os: Szia!
Kérdésem az mindig van bőven és kíváncsi vagyok a te történetedre is, úgyhogy írtam üzit, köszi, ha válaszolsz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!