Van valaki, aki úgy jár idősebbként egyetemre, hogy nincs nyelvvizsgája, vagy oda már mindenki úgy megy, hogy van?
Értem. Tehát attól még nem kell fizetni, mert végzéskor nincs meg a nyelvvizsga.
Na, de ez a nyelvvizsga-kötelezettség eltörlése csak a most végzettekre vonatkozik sajnos, nem?!
Na, igen! De szerintem a cvid csak ürügy volt ahhoz, hogy végre megszabadulhassanak a sok bent ragadt diplomától..! :)
Ezért sem értem, hogy mé nem lehet már egységesen eltörölni az egészet, aztán kész! Nem mindenkinek kellene a jó munkavégzéséhez.
"Ha nyelvvizsgád nincs is, nyelvtudásra szükséged lesz, különben nagyon limitált szakirodalomhoz férsz hozzá."
Érdekes, mert anno régen egy csomóan szereztek diplomát nyelvvizsga és nyelvtudás nélkül, aztán mégis ment nekik a szakmájukban való érvényesülés - legfeljebb nem olvasták azokat a szakirodalmakat..
Nyilvánvaló, hogy fontos a nyelvtudás, de azért ezt diplomához kötni nem kellene! Régen sem kötötték és mégis jó szakemberek születtek. Ők megtanulták a nyelvet később, ha szakirodalmakat akartak még olvasni.
Sőt! Úgy vélem, hogy kényszer nélkül a kedv is nagyobb lenne!
"megszabadulhassanak a sok bent ragadt diplomától"
Ez nem egy raktár, ahol végkiárusítás volt, hogy ne kelljen tovább csarnokot bérelni..
Mi a kérdés? Faterom 40 évesen csinálta a 4. diplomáját, akkor mondta azt, hogy most már "öregnek" érzi magát a tanuláshoz. Tesóm meg 34 évesen szakvizsgázott orvosin ő is azt mondta, hogy most már nehezebben fogott az agya és több időt kellett rászánni, ergo szorgalmon meg időráfordításon múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!