Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha nem megy a rengeteg tényany...

Ha nem megy a rengeteg tényanyag bemagolása, akkor semmilyen egyetemi szak nem való nekem?

Figyelt kérdés
Most egy olyan szakra járok, ahol rengeteg a tényanyag, sok az idegen szó, egyszerűen megkínlódok vele. Felejtsem el az egész felsőoktatást?
2022. dec. 30. 00:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
89%

Dzert csinaltammuszaki diplomat!! Keves magolas,sok logika…

Bme

Obudai Egyetem

2022. dec. 30. 03:27
 12/18 anonim ***** válasza:
63%
Egyetemen tanulni kell, nem magolni. Aki mást mond, az sem tanult még meg soha életében megérteni valamit.
2022. dec. 30. 05:30
 13/18 anonim válasza:
9%
Ami nem megy azt nem kell erőltetni! Menj gyárba dolgozni. Lépj ki az iskolából.
2022. dec. 30. 08:54
 14/18 anonim ***** válasza:
32%

Menj reálabb szakra. Ahol semmi tényanyag nem kell az a matekszak. Fizika szakon már kisebb a szabadtság, ott már el vannak nevezve a képletekben a dolgok, de az is nagyon jó ilyen szempontból. Illetve infós szakok, mérnöki szakok. Utána gazdasági.

Én matekra járok, nagyon szeretem, én sem szeretek magolni. Ehhez képest itt kiemelkedően teljesítek.

2022. dec. 30. 09:27
 15/18 anonim ***** válasza:
29%

"papagáj módjára visszaböfögni 150-200 oldalnyi tényadatot"

Itt buktál le, hogy soha, még csak meg sem próbáltál tanulni. Hogy azért, mert nem érdekelt a téma vagy azért, mert lusta vagy vagy épp más okból, az nekem mindegy, de 150-200 oldalt soha, senkitől nem vártak még el anélkül, hogy értse. Ez nem verstanulás, el kellett volna olvasni figyelmesen és azt a maréknyi szakszót megjegyezni belőle és megérteni, hogy miért azt és miért úgy használjuk.

Tanultam műszaki szakon is és tanultam humánabb szakon is, ahol 600-800 oldalas olvasmányokat kellett átrágni. Egyik sem volt magolós, csak kellett volna venni a fáradságot és megérteni a dolgokat.

2022. dec. 30. 10:12
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Ha külföldre könnyebb lenne továbbtanulni akkor magyar felsőoktatás válságos állapotban lenne és nem kevés egyetem és egyetemi kar bezárnának. Senki ne gondolja, hogy a hallgatók nagyrésze sajnálni fogja, hogy nem indul rengeteg szak az országban.
2022. dec. 30. 11:52
 17/18 anonim ***** válasza:
20%
Egyetemre járok, jók (értsd, többnyire 5) a jegyeim, nem magolok. Rengeteget olvasok, videókat nézek, hozzáértőkkel beszélgetek, élvezem. Ha tudsz úgy tanulni, hogy az ne legyen szenvedés és hasznos legyen, akkor megéri.
2022. dec. 30. 11:59
 18/18 anonim ***** válasza:
72%
A humán rész megy, de a reál nem és a magolással van bajod? Ez ellentmondásos. A földrajz nagyrészt egy magolós szak és a természetföldrajz és földtudományis rész az amit érteni is kellene. Ha az nem megy akkor neked nem való semmiféle TTIK/TTK-s szak.
2022. dec. 31. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!