Ha nem megy a rengeteg tényanyag bemagolása, akkor semmilyen egyetemi szak nem való nekem?
A megtanulandó tényanyagok mennyisége erősen függ a szaktól, de még az intézménytől is.
Nyilván olyan nem lesz, ahol semmit sem kell betanulni. Nekem pl. informatika szakon elég kevés volt, és ami volt, azt sem csak értelmetlen adathalmazként kellett megtanulni, hanem volt mögöttük logika és értelem. Ami egyébként nagyon fontos, hogy megtaláld, vagy hasznosítsd, mert nyers, értelmetlen adatokat tényleg nehéz betanulni.
Én inkább azt kérdezném, hogy biztos, hogy a megfelelő szakra jársz?
1 ha ha akorlatiasabbat akarsz, ne egyetemre menj, hanem fõiskolára. Ott is van master.
Nekem a mūszakin nem sokat kellett magolni. Azóta jártam német egyetemen is, és fõiskolàn is. Az elõbbin sok szàraz elmélet volt, papíron programoztunk, az utóbbin meg volt labor, fejlesztõkörnyezetek stb.
Én a temérdek kutatásmódszertani beadandót utáltam nagyon. Elvégeztem nagy kínlódva csúszás nélkül de újra nem kezdeném. Nem is dolgozom a szakmában.
Az alapján amit leírtál nem nagyon tetszik neked a szak amit tanulsz, én mai fejjel azt mondom, hogy válts olyan szakra amelynél úgy érzed közelebb áll a szívedhez. Elméletet mindenhol kellesz tanulni de nem minden szak csak ebből áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!