Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tanuljak, ha a lentiek...

Mit tanuljak, ha a lentiek igazak rám?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pályaváltó lennék, 20as éveim közepén járok már. Mindig is művészlélek voltam, építészet, tájépítészet, belsőépítészet, grafika vonzott. Ilyen irányba szerettem volna orientálódni már a gimnáziumi felvételi során is. Viszont, szüleim elvárásainak eleget téve, általános gimnáziumba nyertem felvételt, nyelveket tanultam, majd gazdaságtudományokat tanultam. Azóta ők is sokat változtak, én is. Engem továbbra is vonzanak ezek az irányok, alkotni szeretnék, maradandót adni a világnak. Valami olyat alkotni, tervezni, ami az én nevemhez köthető. Nappali képzést nem engedhetek meg magamnak, csak levelezőt. Jelenlegi munkámmal sincs bajom, szeretem, de másra vágyom. Mit ajánlanátok? Hogyan tudnék pályát váltani? Mit tanuljak?

Amit fontos kiemelnem, hogy a művészeti oldal sokkal erősebb bennem, mint a reál (gondolok itt matekra, fizikára, kémiára, stb.).

Érdemes lehet belevágni ennyi idősen abba amire mindig is vágytam? Milyen szakra jelentkezzek? Hatalmas vágyam tervezőként dolgozni vagy tervezőirodában dolgozni. Érdekel a kerttervezés, az urbanizáció, környezetkultúra, fenntarthatóság, zöld tervezés, belsőépítészet, grafikai tervezés, brand design, várostervezés, látványtervezés, stb.

2022. dec. 23. 10:19
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
62%
Én a kerttervezőit vagy a belsőépítészetet vagy inkább a lakberendezőit javaslom, de akár megtanulhatod a keramikus szakmát is.
2022. dec. 28. 14:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!