Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 25 év feletti aktív nappali...

25 év feletti aktív nappali egyetemi hallgató nem vállalhat diákmunkát, csak a 25 év alattiak?

Figyelt kérdés

2022. dec. 16. 13:29
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy ez minden diákmunkára igaz-e, de én pont most olvastam egy hirdetést, amiben ez volt a kikötés: 25 év alatt lehet passzív hallgatói jogviszonnyal is dolgozni, 25 év felett viszont csak aktívval.

Tehát ezek szerint már biztosan van olyan diákmunka, ami 25 felett is végezhető, ha aktív féléven vagy.

2022. dec. 16. 14:57
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem, csak máshogy kell adózni utána. Vagyis én eddig nem láttam olyan hirdetést, ahol ez kikötés lett volna csak sok helyre oda van írva, hogy hogy megy az adózás. Pedig nagyon sok álláshirdetést láttam az elmúlt 1-2 hónapban.
2022. dec. 16. 16:24
 3/4 anonim válasza:
100%
A nővérem 25 év feletti, nappali tagozatos az egyetemen és diákmunkásként dolgozik.
2022. dec. 16. 17:34
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
25 év alatt akkor is más az adózás, ha nincs valakinek tanulói jogviszonya. Ha van tanulói jogviszony is, az egy újabb tényező a 25 év alatti mellé. Aki 25 felett van, az csak a diákmunka előnyeit tudja élvezni, de a 25 év alattit nem.
2022. dec. 19. 18:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!