Érdemes igazságügyi igazgatási alapképzésre menni? Mennyire nehéz szak? Milyen állások tölthetők be vele? Mekkora kereset várható? És a személyügyi, munkaügyi és szociális igazgatási szak esetében?

Igig annak érdemes, aki már most tudja, hol fog vele dolgozni...
Munkaügy nagyon elcseszett lett, idén már nincs szakirányválasztás, együtt van a munka-tb. Ha érdekel a közszféra, a tb részével jól el lehet helyezkedni. A munkaügyi része inkább érdekegyeztetés, kollektív munkajog, HR-hez nullát ér.

Egyetértek. Én is jogi szakos vagyok, és az IGIG éppen sokat nem ér. Nekik is van gépírás, közig jog, stb. nagyjából mint nekünk, de a foszkhoz képest egyszerűbb(!) az államvizsgájuk. Elvègezni el lehet, csak tanulni kell. Van 1-2 számolós tárgy is, de nem vészes egyiksem. Az egyébként nekünk is van pár, de én elég gyenge vagyok matekból, de mégis ötös lett mind. 😂
Végtéren asszisztens lehetsz vele, vagy dolgothatsz közigazgatásban gyér bérért, vagy esetleg maradhatsz jogász szakon, de míg az IGIG 3,5 éves, addig a foszk csak 2, és jogászon azt is beszámítják.
Az SZMSZ-ről nincs sok tapasztalatom, de nem hiszem, hogy túl piacképes lenne az is.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!