Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes igazságügyi igazgatási...

Érdemes igazságügyi igazgatási alapképzésre menni? Mennyire nehéz szak? Milyen állások tölthetők be vele? Mekkora kereset várható? És a személyügyi, munkaügyi és szociális igazgatási szak esetében?

Figyelt kérdés

márc. 18. 22:44
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Igig annak érdemes, aki már most tudja, hol fog vele dolgozni...

Munkaügy nagyon elcseszett lett, idén már nincs szakirányválasztás, együtt van a munka-tb. Ha érdekel a közszféra, a tb részével jól el lehet helyezkedni. A munkaügyi része inkább érdekegyeztetés, kollektív munkajog, HR-hez nullát ér.

márc. 19. 09:31
 2/3 anonim ***** válasza:

Egyetértek. Én is jogi szakos vagyok, és az IGIG éppen sokat nem ér. Nekik is van gépírás, közig jog, stb. nagyjából mint nekünk, de a foszkhoz képest egyszerűbb(!) az államvizsgájuk. Elvègezni el lehet, csak tanulni kell. Van 1-2 számolós tárgy is, de nem vészes egyiksem. Az egyébként nekünk is van pár, de én elég gyenge vagyok matekból, de mégis ötös lett mind. 😂

Végtéren asszisztens lehetsz vele, vagy dolgothatsz közigazgatásban gyér bérért, vagy esetleg maradhatsz jogász szakon, de míg az IGIG 3,5 éves, addig a foszk csak 2, és jogászon azt is beszámítják.

Az SZMSZ-ről nincs sok tapasztalatom, de nem hiszem, hogy túl piacképes lenne az is.

márc. 23. 07:28
 3/3 anonim ***** válasza:
2, a mák maga fel tudná venni az összes szmsz szakon végzettet azonnal. Tb, nyugdíj nem tudsz területek, a munkaügyi része kuka.
márc. 23. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!