Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik orvosi szóbelire menjek?

Melyik orvosi szóbelire menjek?

Figyelt kérdés
Bejelöltem a SOTE, SZTE, PTE, DE-t, ebben a sorrendben. Mi lenne a legjobb? Ha elmennék mind a négy szóbelire, vagy esetleg csak kettőre? Vagy menjek csak egyre? (Kölcsönösen elfogadják egymásét, viszont ha elmegyek egy egyetem szóbelijére, akkor tuti azt fogja beszámítani.)

márc. 19. 16:18
 1/7 anonim ***** válasza:
70%
Úgy tudom, a SOTE-n nagyon szigorúak. Szóval ha megteheted, menj vidékre.
márc. 19. 23:29
 2/7 anonim ***** válasza:
77%
A Sote csak a debreceni egyetem szóbelijét fogadja el, a debreceni a Sotéét. A pécsi mindegyiket elfogadja, a szegedi is. Viszont az is igaz, amit írtál, hogy pl. a szegedi egyetem, ha ott is szóbeliztél, az ott elért pontszámot veszi figyelembe, hiába kaptál esetleg másutt jobbat. Ha a célod elsősorban a Sote, akkor vagy ott, vagy Debrecenben szóbelizz, a többit nem fogadják el.
márc. 20. 06:50
 3/7 anonim ***** válasza:
75%
Budapest gyilkos! Probald Debrecent!
márc. 20. 07:23
 4/7 anonim ***** válasza:
74%

Szia!

Tavalyi élményeim alapján:

Ha első helyen a SOTE-t jelölted akkor menjél a debreceni szóbelire inkább, mert a SOTE pontozása kiszámíthatatlan, 40 pontról indulsz, erősen szimpátia alapú a pontozás, ahány bizottság annyiféle hangulat, szempont... Persze lehet szerencséd is. Tavaly, akik a debreceni szóbelin vettek részt nem panaszkodtak és nem is hallottam 45p alatti eredményről. Persze statisztikát nem láttam, de alapvetően ott nem szívóztak.

Én a SOTE-n voltam, 45pontot kaptam, nem panaszkodom.

De pl.van egy ismerősöm, aki előadta az izgalmas bármixeri tevékenységét és csak kb ez alapján (saját bevallása szerint is) 50pontot kapott (nem vették fel, engem igen). Rengeteg ilyen storym lenne még…

Pécs:

Csak akkor érdemes elmenni Pécsre szóbelizni, ha fenn áll annak a lehetősége,hogy ez az egyetem mégis első helyre kerülhet. Mivel SZOTE van a 2.helyen, így nem látom értelmét.

Pécsen osztogatták tavaly az 50pontokat, vélelmezhetően csak azoknak adtak kevesebbet, akiken látszott, hogy nagyon nem odavalók.

Ha Szegeden is szóbelizel, akkor ők csak azt veszik onnantól figyelembe automatice. Szegedi szóbeliről sem hallottam rosszat, pedig ott is volt jópár ismerősöm.

Helyedben a debreceni és szegedi szóbelin vennék csak részt (de csak a tavalyi tapasztalatok miatt), bár idén nem tudom melyik egyetem, hogy bolondul meg…

márc. 20. 08:39
 5/7 anonim ***** válasza:
Pécsre ne.
márc. 22. 16:41
 6/7 anonim ***** válasza:

#5! Miért nem ajánlod Pécset?

Köszi!

márc. 22. 23:27
 7/7 anonim ***** válasza:
Én Pécsen végeztem, és azt vettem észre, szeretik lehúzni, csak mert a legeldugottabb helyen van a 4 egyetem közt. (Ennek ellenére amúgy évek óta alacsonyabb a ponthatár Debrecenre, ami még nem ment át a köztudatba, mert mindig azzal jönnek, hogy Pécsre a legkönnyebb bekerülni, mert oda a legkevesebb a jelentkező.) Gondolom, itt is arra menne ki a játék, hogy Pécsen lazábban veszik a szóbelit, mert könnyebben adnak 50 pontot, mint a SOTE, és emiatt arcoskodik is a SOTE, hogy talán nem fogadja el a pécsi eredményeket. Ez valahol jogos lehet, hiszen egyforma követelményrendszernek kellene lenni. De őszintén, a magyar rögvalóságból kiindulva inkább adjanak 50 pontot a szóbelin mindenkinek, aztán "selejtezzen" a felvételi objektív része (emelt érettségik, nyelvvizsgák, versenyeredmények) mintsem a klasszikus végkimenetel legyen, ahol a professzor segghülye gyereke, unokája megkapja az 50 pontot, és azzal pont bevergődik, a nem szimpatikus versenyzőt meg jól lehúzzák, mert az öreg profok szerint nő nem való orvosnak, túlsúlyos sem, stb.
márc. 29. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!