28 évesen mennyire gáz nappali tagozaton egyetemen tanulni?
Pszichológiát szeretnék tanulni.
Jelenleg 26 éves vagyok, dolgozom, mellette nyelvvizsgára és emelt érettségire készülök, és próbálok pénzt félretenni addig,
Nyáron Balatonon szoktam dolgozni, egyetem mellett is így tenném, és diák munkát vállalnék.
Szerintem könnyebb és alaposabb nappalin tanulni.
De 28 évesen már egy évtizedes csúszással lennék, ez fura lenne szerintem.
Nem leszek teljesen pályakezdő, mert bár 28 évesen kezdem az egyezemet, de én addig is dolgoztam/dolgozom,
Az új szakmámban leszek pályakezdő, de munkatapasztalatom már van.
Sokan elítèlik az egyetemistákat. Nem kell velük foglalkozni. Mindenki akkor kezdő el az egyetemet amikor akarja.
Párom 19 évesen nyelvet kezdett el tanulni egyetemen. Most 28 évesen IT területen belül dolgozik,mert aki idegen nyelven tud annak sok lehetősége van ezen a területen.
És most nyugis nyolc órás meló mellett elkezdte a mérnök informatikus képzést ,bár ő levelezőn.
Családja nem érti minek tanul mi értelme van, nincs diplomás a csaladjában,őt nem hatja meg. Szokták is hangizatani ha megyünk látogatóba ( mind ketten egyetemisták vagyunk) hogy az egyetem nem ér semmit, nem ad semmit, balbalba. Mi pedig velük ellentétben nem kezdjük el firtatni miért vágtunk bele. Nekem kicsit sz.arul esik, ennyire lenézni azt aki tanul. Próbálom visszafogni magam. De nem sokáig fogom ezt bírni. Konkrétan nem sertegetnek, csak burkoltan. Kapják be.
Nem tartom cikinek ha 30 évesen nappalin tanul valaki. Én inkább felnézek arra,aki nem fél váltani. És tud dolgozni nappali mellett.
Inkább arra vagyok kíváncsi,hogy csinálja. Nekem ha minden jól megy nyáron lesz meg az alapdiploma. De nem nagyon tudom merre menjek tovább,mert csak nappali képzésben van MSc. És fogalmam sincs hogy lehet nappali mellett dolgozni és albérletet fizetni.
Szerintem hajrá, ne erdekeljen más véleménye.
26 éves vagyok és a tavaszi félévben fejezem be az alapképzést. Szeptembertől pedig a mestert kezdem, szintén nappalin ugyanis nincs levelező belőle.
Plusz mellette dolgozok diákmunkán.
De ismerek olyat aki 32 évesen kezdte a BA-t :)
Úgyhogy nem gáz, ne aggódj. Már sokan később kezdik, nem 18-19 évesen.
Most tanulj minthogy majd 70-80 évesen bánd, hogy nem tetted.
Sok sikert!:)
Az a baj a nappali képzéssel, hogy nem tudsz diákmunkát vállalni sem és ha nincs kereseted akkor kizárt dolog hogy tudj menni szülői támogatás nélkül, pláne ha fizetősre megy az ember.
Sose gáz tanulni és ha megtudod oldani a nappalit akkor az plusz jó, de én 28 évesen már levelezőire mentem volna.
26 vagyok, jövőre szeretném majd elkezdeni levelezőin én is az egyetemet,de mellette muszáj dolgoznom, hogy haladjak is az életben. Biztos rosszabb lesz, de nem tudom azt a luxust engedni hogy ne legyen pénzem évekig. Ha viszont olyan szakon vagy ahol nincs levelezői akkor megértelek.
Miért nem tudnék nappali mellett diákmunkát vállalni?
Én úgy tudom, sokan dolgoznak iskola egyetem, főiskola mellett.
Diákmunka: 25 év alatti, nappali tagozatos tanuló. Mivel több vagy ezért kiesik, azaz gyakorlati helyre nem fogsz tudni menni már.
Így marad a részmunkaidő, mert főállást nem tudsz mellette csinálni, ezért mondtam hogy a levelezői barátságosabb olyan embernek aki keresőképes akar lenni/maradni.
Persze a részmunkaidővel kereshetsz annyit hogy vegetálsz, viszont ha önköltséges a képzésed/kell magántanár is akkor neccesebb.
Viszont sok sikert kívánok a jövőben hozzá.
Én úgy tudom, hogy 25 év felettinek passzív hallgatói viszony mellett nem lehet diákmunkát vállalni.
De én nappali aktív hallgató leszek
18-as! Ez nem igaz.
26 vagyok és diákmunkázok már 2 éve :) barátom 28 éves és szintén.
Nappali tagozatos aktív jogviszonnyal lehet diákmunkán dolgozni illetve 26 év alatt passzív jogviszonnyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!