Érdemes lenne otthagyni az egyetemet (gazdasági szak) és építőipari szakmát tanulni?
de nem lehet megélni ezzel a diplomával…
Akkor már inkább elmegyek IT-re, abban legalább pénz is van.
Tudod mit kérdező akkor hajrá, ugrálj egyik szakmából a másikba hajkurászva a pénzt.
Programozás nem véletlen van jól megfizetve, ahhoz tudás és kitartás kell megint csak. Ebbe is majd belevágsz egybkicsit, rájössz hogy nem is olyan egyszerű a dolog majd ugrassz a következő szakmába. Így lehet szépen haladni afelé a lerobbant viskó és az őskövület passat felé :)
De vidéken hol kapok állást gazdasági diplomával? Itt nincs se KPMG, se MNB, se Blackrock, se semmi. Úgy látom, hogy ezzel nincsenek lehetőségeim.
Meg nekem arra van igényem, hogy kapáljak a kertben és disznókat tartsak, úgy akarok élni, mint a nagyszüleim. Nem akarok Pestre költözni és panelban nyomorogni. 3 évig laktam Pesten, amíg alapszakra jártam
Ha már eldöntötted, akkor miért írtál ki kérdést, vagy egyáltalán miért kezdted el a mesterképzést?
Amúgy nem tudom, mennyire vidék, ahol laksz, de kisvárosokban is (ha oda tudnál faluból ingázni) vannak önkormányzatok, ahol van pénzügyi osztály, van 1-2 gyár, ahol szintén vannak gazdasági pozíciók is, pl. beszerző, vagy kisebb könyvelőirodák.
Bár nem tudom, pontosan milyen munkakört szeretnél betölteni a gazdasági diplomáddal, de úgy látom, hogy csak a kifogásokat keresed, és nem látod, hogy semmi sem tökéletes, mindennek ára van. Ha vidéken akarsz élni, ott nagy valószínűséggel nem fogsz nettó 600-at keresni, de építőipari munkásként is max. nagyon kemény munka, és sok belefektetett év után. A te motivációd pedig nem biztos, hogy elég ehhez.
De te tudod, hogy mennyire fontos neked a sok fizetés és a vidéki élet. Amúgy sok cégnél már van home office, bár a betanulás alatt általában be kell járni, meg talán kevés helyen korlátlan.
Az önkormányzat pénzügyi osztálya közszféra, közalkalmazotti bérért.
Elemzői munkakörben akarnék ezzel elhelyezkedni. Pénzügyi elemző, költségelemző, adatelemző, makrogazdasági elemző, ilyesmik.
Valami ilyesmi lenne jó, mint pl. ez
Ilyen állás egy kettes tudással? Most ugye viccelsz?
Ráadásul: "Az ideális jelölt: motivált, ambíciózus"
Szerintem menj el kőművesnek, de tényleg!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!