Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Villamosmérnöknek tanulás...

Villamosmérnöknek tanulás kivitelezhető szerintetek így?

Figyelt kérdés

24 éves leszek és érettségi után úgy voltam vele én dolgozni szeretnék kicsit információt gyűjteni, hogy mivel is akarok majd foglalkozni az életben, így pár év alatt egyre jobban körvonalazódott bennem, hogy szívesen tanulnék villamosmérnöknek, a helyzet viszont az, hogy csak levelezőn tudnám elkezdeni, szerintetek így van értelme belevágni?

Az érettségi eredményeim szerint lenne elég pontom mert van egy 87%-os matekom (emelt) illetve egy 90%os infóm.

2022. dec. 10. 13:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Persze.
2022. dec. 10. 14:13
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Márminthogy hogyan? Munka mellett? Azért az nem semmi igénybevétel ám. Mondjuk a felsőoktatási intézmények követelményei is sokat hígultak az emberiség általános elhülyülése miatt, de amikor én a hetvenesek végén levelezőre jártam, akkor voltak ismerőseim között olyanok, akik

- belebuktak a felvételire felkészülésbe

- belebuktak a levelezőbe a harmadik félévnél

- 10 évig járták az egyetemet, minden lehetséges utóvizsga lehetőséget maximálisan kimerítve

Természetesen voltak, akik elvégezték. Mondjuk úgy a sikeres felvételit nyertek 15 %-a. Az első félévben tele volt velünk egy osztályterem, a második félév első megjelenésekor minden harmadik (kétszemélyes) padban ült egyikünk. Ez már maradt, mert mindig lemorzsolódott valaki, aki helyett jött egy fölöttünk elkaszált évismétlő.

És még, ha nem haragszol meg érte, 6 évig semmit nem csináltál szellemi munkát, jól eltunyultál, az külön erőfeszítés felzárkózni.

2022. dec. 10. 14:44
 3/6 anonim ***** válasza:
Puding próbája az evés, az érettségi eredménye nem jelenti azt hogy menni fog az egyetemi matek is, sokkal másabb. De próbáld meg mindenképp aztán majd látod mennyire megy.
2022. dec. 10. 15:27
 4/6 anonim ***** válasza:
Mindenképpen érdemes belevágni, de készülj fel lélekben arra, hogy munka mellett nem lesz könnyű.
2022. dec. 10. 17:55
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, megpróbálom mindenképp.
2022. dec. 10. 18:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Erettségid alapján van eszed. En egy dolgot ajanlok: zarthelyik és vizsgák előtt idősebb hallgatók szoktak tartani ezekre külön felkeszitőket , korrepetalasokat ahol a várható feladatokat atbeszelitek , régebbi zh sorokat végig oldotok stb. Kifejezetten ajánlom @@
2022. dec. 10. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!