Gimnáziumi fizika anyag bepótolására segitséget kérnék?

Figyelt kérdés
Szeretnék segitséget kérni egyetemi hallgatóként villamosmérnökin sajnos nincs meg a fizika tudásom hozzá. Gimiben Matek emelteztem, a fizikával viszont nem nagyon foglalkoztam. Segitséget szeretnék kérni, pl.: milyen tanterv alapján kezdjem el magamtól tanulni, vagy mennyi az a tudás ami villamosmérnökin az alapok elkezdéséhez elegendő (pl középszintu erettségi vagy emelt érettségi szintje) stb.

2021. szept. 29. 15:43
 1/8 A kérdező kommentje:
Milyen oldalakat ajánlotok tanuláshoz. Minél előbb kéne bepotolni
2021. szept. 29. 15:46
 2/8 anonim ***** válasza:
59%
Van a számtalan kiadást megélt Dér-Radnai-Soós: Fizikai feladatok gyűjteménye c. kétkötetes könyv, azt ajánlom. Fokozatosan nehezedő feladatokat tartalmaz, megoldásokkal.
2021. szept. 29. 15:51
 3/8 A kérdező kommentje:
Alapoktól kezdi a feladatmegoldast?
2021. szept. 29. 15:52
 4/8 anonim ***** válasza:
80%
Igen, az alapoktól. Pdf-ben megtalálod, bele tudsz olvasni, hogy megfelelő-e.
2021. szept. 29. 16:45
 5/8 A kérdező kommentje:
Szerintetek van időm bepotolni és közben teljesíteni is az adott orabol? Meg persze mellette a tobbi orakbol is?
2021. szept. 29. 17:49
 6/8 anonim ***** válasza:
BME-n van direkt az olyanoknak, mint te bevezető fizika 2 kreditért, párhuzamosan az igazi fizikával. Más egyetemről nem tudok nyilatkozni, de hozzáteszem villamosmérnökin nem a fizika a húzós.
2021. okt. 2. 13:22
 7/8 A kérdező kommentje:
Hát ha nem a fizika a huzos akkor mi? :D kiváncsi vagyok. Egyébként PTE és sajnos itt nem volt ilyen ahogy elnéztem :(
2021. okt. 2. 18:08
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Jelek és rendszerek, digitális technika. Előbbiben ugyan előkerülnek fizikai mennyiségek, a hangsúly viszont a matematikai számításokon van. Utóbbi logikán alapszik. Az meg van, akinek megy, van akinek sose fog. (Utóbbiak el is kerülik messze, amint átvergődtek valahogy a vizsgákon). De olyat is ismertem, akinek a programozás nem ment egyáltalán. Szóval változó, de BME-n a fizika a baráti tárgyak közé tartozott. Az oktatók is kedvesek voltak, nem a szívatásra mentek.
2021. okt. 4. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!