Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen neonatológia (újszülött...

Milyen neonatológia (újszülött) osztályon dolgozni?

Figyelt kérdés

Főleg azoktól várnám a választ akik ebben dolgoznak, vagy akik pontos információkat tudnak!:)

Erősen gondolozok, hogy menjek ápolónak/diplomás ápolónak, de csak ez a része érdekelne jobban.

A kérdés tehát az lenne, aki esetleg ebben dolgozik, hogy milyennek is néz ki valójában ez a munka?:) Mennyire nehéz, vagy mennyire szeretitek?

Egyfolytában csak azt lehet hallani, hogy az álopók egy idő után kiégnek a munkájuktól. Ezen a részlegen ti hogy vagytok ezzel? Valamint a fizetés mennyire van hangsúlyban a munkához képest?

De főleg a munkakör leírása érdekelne a legjobban, hogy ti személyesen hogyan élitek meg ezt valójában!:) köszönöm előre is a válaszokat!

2022. dec. 9. 08:41
 1/4 A kérdező kommentje:
Valamint az is érdekel, hogy mennyire nehéz ilyen részre bejutni.
2022. dec. 9. 08:42
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ismerősöm kórházi neonatológus orvos. Tőle tudom, hogy a neonatológiai osztályokon óriási ápoló-hiány van, ezért arra számíthatsz, hogy végzés után bárhol tárt karokkal fogadnak. Ugyanakkor fel kell vállalnod a rendszeres (hetente kb. egyszeri) éjszakai ügyeletet és időnként hétvégi ügyeleteket is. Ha beraknak Karácsony szentestére vagy Szilveszter éjszakára ügyeletbe, egy szót sem szólhatsz. Lehet a kollégákkal egyezkedni, de valakinek meg kell csinálni. Ez tehát nem kimondottan egy családanya-barát pálya. Az ápolók nem kiégnek, hanem egyszer csak ráeszmélnek, hogy a ügyeleteket nem akarják nyugdíjig csinálni, egyrészt mert ezek elég kimerítőek, másrészt mert a családi élettel rendszeresen ütköznek. Elmennek jobb fizetésért egy multihoz, ahol nincs éjszakai és hétvégi munka. Neked is ezt kell végiggondolnod, hogy hajlandó vagy-e a kórházi munkával mindenképpen együtt járó ügyeleteket felvállalni.
2022. dec. 9. 16:19
 3/4 anonim ***** válasza:
89%

Az újszülött osztályon tudomásom szerint csak csecsemő és gyermekápolói képzettséggel vesznek fel. Az OKJ-s rendszerben ezt könnyű volt megszerezni, jelenleg viszont csak Pesten a Semmelweisen láttam hogy indítottak ilyen képzést, és már kellett hozzá meglévő ápolói végzettség. Meg még talán 2-3 hely van feltüntetve az IKK honlapján, ahol lehet ilyet tanulni, de azok se nagyon indulnak.

Kb semmi esélye nincs, hogy sima ápolóival pont csecsemő osztályon eltudj helyezkedni.

De lehet én tudom rosszul...

2022. dec. 9. 17:00
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát igen, mindenképpen képezném még magam tovább ilyen esetben.
2022. dec. 10. 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!