Gyermekgyógyász és a neonatológus ? kihez kell most akkor vinni a babat ?
2 gondolom hogy nem feltétlen zárja ki egymást a kettő. En azt gondolom, aki neonatológus az gyermekgyógyász is. Persze nem biztos, de nálunk a kórházban van átfedés a gárdában.
A kisfiam születése után inkubátorba került legzessegitesre stb. Így rendszeresen járunk kontrollra. Ugyanaz a dr nő fogad aki ujszulottkent látta el. En arra gondolok, hogy gyermekgyógyász tudja magat továbbképezni neonatologiara. De néha vannak itt orvosok majd megmondják.
Nálunk a házi gyerekorvos pecséjén az van, hogy csecsemő- és gyermekgyógyász, ez a hivatalos megfogalmazása a kiskorúakkal foglalkozó háziorvosnak. És mint a teljes nevében benne is van, ért az 1 év alattiakhoz (csecsemő) is.
Szóval a gyerekorvoshoz kell vinni. De ezen nem kell izgulni, a kórház értesíti hivatalból a körzetes gyerekorvost, ha más nem írja be a kiskönyvedbe, hogy ő lesz a választott gyerekorvosotok. Az első hetekben heti egyszer kijön, megvizsgálja a gyereket, aztán havonta egyszer találkoztok, azt hiszem, 4 hónapos koráig van orvosi státusz havonta. Szóval azért van kontakt... (1 éves a fiam)
Nalunk itt a neonatologusokhoz lehet maganrendelobe programalast kerni ha ugy adodik...egeszen 1 eves korig fogadnak kisbabakat. Viszont sajnos itt nincs olyan hogy vedono, es a haziorvos se jon ki hozzank haza...mi kell vigyuk :(
Az en sima haziorvosom bejelentette hogy o kisbabakkal nem foglalkozik igy keresnem kellett neki egy haziorvost, talaltam is aki egyben gyermekgyogyasz is .EMiatt vagyok osszezavarodva , itt nalunk ha barmi baja van a babanak ( pl. hules , kipirosodas, gyulladas ) neonatologushoz viszik, viszont akkor emiatt nem ertem hogy a gyermekgyogyasz miert nem jo ?
Nem a magyar szabalyokra , eljarasokra, szokasokra voltam kivancsi, gondolom magyarorszagon is van gyermekgyogyasz es neonatologus nemde? :) , es talan valaki majd tudja a ketto kozott a kulonbseget es segiteni fog :)
De koszonom mindenkinek a valaszat 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!